Robin Press ansluter till Färjestad BK

24 maj 2018 11:00
Lagbygget

Färjestad BK har skrivit kontrakt med den 23-årige backen Robin Press.

 – En utvecklingsbar kille som kommer tillbaka till Sverige för att ge sig själv en ny chans, säger sportchef Peter Jakobsson om det senaste tillskottet i truppen.


Robin Press, med moderklubb Almtuna, slog igenom i Södertälje i Allsvenskan där han växte fram som en stark poängback. Bästa säsongen var 2014-15 då han noterades för 30 poäng (13+17) på 50 matcher. Han blev därefter värvad av Djurgården där han gjorde en och en halv säsong innan han tog chansen på andra sidan Atlanten.
– Fick inte spela så mycket i Djurgården och det är ju det man vill och behöver som ung spelare. Jag fick ett alternativ att dra över till Chicagos organisation, vilket jag också gjorde, säger han.

Han spelade mesta delen av den senaste säsongen i nordamerikanska ECHL och Indy Fuel, men även några matcher i Rockford Icehogs. En säsong där han på 52 matcher noterades för 44 poäng (10+34). Men nu vänder han hemåt igen.
– Det är ju ett speciellt liv där borta med uppflyttningar och nedflyttningar och allt som hör till i trupperna. Jag känner för att få lite trygghet omkring mig igen och när Färjestad visade intresse var det inte mycket att fundera på, säger den storväxte rightbacken.

Han kommer in i ett lag med en stark konkurrenssituation vilket bara sporrar honom.
– Det gäller att göra allt på varenda träning för att kunna ta en plats i laget och det ska bli inspirerande att få ta sig an den utmaningen. Man vet sedan tidigare hur det var att komma till Löfbergs Arena som motståndare. Ska bli häftigt att få vara med på rätt sida nu, säger han.

Peter Jakobsson beskriver Robin Press som en utvecklingsbar spelare i rätt ålder.
– Han kommer hem till Sverige och vill få fart på sin karriär igen. Vi ser många uppsidor i Robin vilket är anledningen till att han nu kommer till oss. Han är en rightback, vilket vi behöver, han har ett bra skott och han är ganska stor. Då vi har en osäker situation med Anton Grundel väljer vi att vara på den säkra sina istället för att vänta och på så sätt också sätta onödig stress på Anton att komma tillbaka. Robin är en spännande spelare helt enkelt, säger Jakobsson.

Robin Press ansluter till laget redan på måndag. Kontraktet är skrivet på 1 år.

  • lgbg1819