• Huvudsponsorer

Tomi Sallinen klar för Färjestad BK

22 maj 2018 13:00
Lagbygget

Lagbygget går vidare. Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.


Tomi Sallinen är bekant med svensk hockey då han tidigare spelat i både Leksand och Djurgården. De två senaste säsongerna har han spelat i KHL (Neftekhimik Nizhnekamsk, Kunlun Red Star) och i Schweiz (Kloten), men väljer nu att flytta till Sverige igen.
– Ser fram emot det. Framför allt ser jag fram emot att få spela i Färjestad. Faktum är att jag under våren sett en del av Färjestads matcher via datorn då jag tycker att de spelat en kul hockey. Det ska bli jätteskoj att få representera en så anrik klubb. En annan viktig anledning att jag ville till Färjestad är att jag vill vinna en titel och jag tycker att det här laget har en god möjlighet till det, säger Tomi Sallinen.

Han känner våra finska spelare (Virtanen och Melart) sedan tidigare men är också bekant med några tidigare spelare.
– Jag känner Arto Laatikainen och Ari Vallin sedan tidigare samt att en av mina bästa vänner är Ville Lajunen. Jag har inte pratat med någon av dom om Färjestad utan det har jag gjort med Melart och Johan Ryno som bara haft gott att säga.

Sportchef Jakobsson åkte, tillsammans med Johan Pennerborn och Mattias Hell, till Helsingfors för att träffa Sallinen och att på plats undersöka honom rent medicinskt.
– Det är inte så långt bort och det är ett stort värde i att faktiskt träffa spelaren i fråga. Vi gjorde det ifjol med Melart och Virtanen och det var uppskattat från båda håll.

Sallinen är 29 år och ses av Jakobsson och gänget som en starkt tvåvägscenter. Att det nu börjar bli trångt i laget ser gänget bara som positivt.
– Nu har vi en centeruppsättning som vi känner oss mycket trygga i. Med Sallinen, Ryno, Linus Johansson, Axel Ottosson och Oskar Steen så är vi väl rustade, säger Jakobsson.

Tomi Sallinen beräknas komma till Karlstad i början av augusti. Kontraktet är skrivet på 2 raka år.

  • lgbg1819