Svag första period fällde FBK

19 november 2016 18:15

Rögle - Färjestad 5-3 (3-0, 0-2, 2-0). Rögle körde över ett blekt FBK i första perioden och tog ledningen med 3-0. FBK reducerade till 3-2 men hemmalaget avgorde med ett powerplaymål och mål i tom kasse till en 5-3-seger,


Första perioden Hemmalaget gick kom ut med bra fart och fick utdelning. 1-0 kom i fjärde minuten då Ludvig Rensfeldt kom på vänsterkanten och stämkte upp pöucken högt vid bortre stolpen.
Rögle fortsatte att trumma på och Stefan Steen i FBK-kassen hade fullt upp.
2-0 kom efter nio minuter då Daniel Widing väldigt enkelt kunde runda sin back och lägga in pucken bakom Steen.
Bara 49 sekunder senare kom 3-0, nu var det Christoffer Liljewall som kunde trycka in en retur bakom en övergiven Steen.

FBK tog en nödvändig timeout och bytte målvakt, Lars Haugen kom in och ersatte Steen som i ärlighetens namn inte hade haft någon bra hjälp av utespelarna.
Bortalaget höjde sig spelmässigt och jagade reducering, Oskar Steen var nära men pucken styrdes upp i ribban av Lars Volden i Röglekassen.

FBK drog på sig en utvisning i periodslutet men hade ett två mot en-läge men Volden gjorde en fantastisk räddning i sidled på Alexander Johanssons skott.
3-0 i paus efter 7-9 i skott, Rögle var effektivt!

Andra period

FBK klarade tidigt av ett nytt numerärt underläge och i spel fem mot fem var det mer kamp än skönspel. Efter åtta minuters tog FBK över spelmässigt och reduceringen kom välförtjänt efter halva perioden. Markus Nilsson fick pucken i mitten av anfalsszonen, tälläts vandra mot mål och han kunde prickskjuta in 3-1.

Målet gav ännu mer enegri åt FBK och det var spel mot ett mål. Rögle drog på sig en utvisning och då kom 3-2-reduceringen. Det var hete Johan Ryno som från favoritpositionen i höger tekningscirkel kunde sätta pucken mellan arm och ben på Röglemålvakten.

Rögle drog på sig flera utvisningar och FBK var nära kvittering men Volden spelade bra i hemmamålet.
3-2 i andra pausen efter 12-17 i skott i perioden.

Tredje perioden

FBK fick ett powerplay men det blev resultatlöst. Kort efter blev det ombytta roller och med en man mer kunde Rögle få in 4-2. Målet var av den turliga sorten då ett backskott styrde på FBK-klubba och via Daniel Widings visir(!) for pucken i en hög båge över Haugen i FBK-kassen.

Med tvåmålsledning kunde Rögle spela på resultatet och man gjorde det svårt för FBK att komma in på egna målet.
Tiden rann iväg för FBK som plockade ut målvakten med 1:30 kvar.
4-3 kom men det var bara 16 sekunder kvar, det var Joakim Nygård som slog in Johan Rynos fina passning från nära håll.
FBK chansade på slutet men istället kom ytterligare ett mål i baken när Daniel Widing satte pucken i tom kasse till slutresultatet 5-3.