• Huvudsponsorer

Fabbe tillbaka efter sitt livs äventyr

9 januari 2018 14:00
JVM

– Det ar helt klart det roligaste jag varit med om hittills, säger Fabian Zetterlund som i dagarna kom tillbaka hem från JVM i Buffalo.


Det är en helt vanlig tisdag i Löfbergs Arena. Killarna droppar in en efter en och tar en kaffekopp innan allt det som händer innan träningen drar igång. När gänget runt 11-tiden skrinnar ut i arenan för dagens ispass finns ett par killar kvar i gymmet och inne hos Mattias Hell i sjukrummet.

Theodor Lennström avstod isen idag för att vila en ömmande fot. Oskar Steen har också kommit hem, men var inte på plats idag då han känt sig lite hängig de senaste dagarna. Fabian Zetterlund fanns på plats och fick en omgång på massagebänken av Mattias Hell. Han fick en smäll i JVM-semifinalen och har känningar därefter. Bortsett från det sprudlade han av energi.
– Jag är ju helt vilse i dygnsrytmen just nu. Vaknade innan 06 och kunde inte somna om. Fick meddelande av Olle (Eriksson-Ek) med frågan, är du också vaken? Längtar efter att komma in i rätt rytm igen, säger Fabian.

Strax innan julafton skulle tre spelare gallras bort från den slutgiltiga JVM-truppen. En gallring som Fabbe klarade.
– Fick reda på det några träningar från själva offentliggörandet. Det gjorde att jag kunde slappna av lite och istället försöka hitta min roll i laget. Det var ett skönt gäng och vi har haft riktigt kul ihop de här veckorna.

Innan avfärden till VM-staden Buffalo befann sig laget på läger i Niagara Falls. En dryg vecka tillsammans, där man fokuserade på att få ihop gruppen och att hitta spelet.
– Det var mycket ”häng” där. Vi var på något helt sjukt, en slags bio i 6D. Det blev fyra besök där och det gick ut på att vi skulle jaga zombies. Man fick något slags vapen och de där zombiesarna kom ju så nära att det kändes som man kunde ta på dom. Vind och lite snöfall ingick i det där så det var en riktigt häftig grej, säger han.

Väl på plats i Buffalo började det man som svensk redan på förhand känner när man kommer som JVM-spelare. Allt för att göra det så krångligt som möjligt.
– Vi hade vårt omklädningsrum i den närliggande lilla hallen. När vi skulle träna eller spela i den stora arenan var vi tvungna att sätta på oss all utrustning och gå dit. Det är väl inte så jobbigt, men promenaden innebar ju även att åka rulltrappa med allt på sig – och det mitt bland vanligt folk.

Hockeymässigt är han nöjd med sin turnering, även om han anser att man förlorat ett guld istället för att ha vunnit ett silver.
– Så är det ju. I finalen så hade vi dom vid spel fem mot fem. Men vi var där vi var och det är ju inte första gången det blir sådär. Utvisningarna, eller fördelningen av utvisningar ska jag säga, var ju helt åt skogen. Det är fortfarande surt och något man tar med sig till nästa gång – om jag får chansen att vara med då, säger han.

Nu sätter han fokus på SHL-säsongen och det som återstår av den.
– Riktigt laddad för att fortsätta det vi startat här, säger han.