Färjestad BK förlänger med Rickard Wallin

18 mars 2015 17:00

Färjestad BK har idag förlängt kontraktet med Rickard Wallin. Det nya kontraktet gäller över kommande säsong, 2015-2016.


– Det känns såklart jättekul att vi kom överens om en fortsättning, säger Walle som inte på långa vägar känner sig klar med varken Färjestad BK eller karriären.
- Nej, jag tycker att utefter den roll jag haft senaste säsongen så tycker jag att det kändes bra. Inte att vi åkte ut tidigt, men hur kroppen har svarat och hur mitt spel har varit.

Sportchefen Leif Carlsson ser et t stort värde i att kunna ha Wallin ombord på skutan ännu en säsong.
- Han är en kulturbärare som verkligen känner för den här klubben. Han erfarenhet och rutin är viktig, så vi är nöjda med att ha Walle hos oss även nästa säsong, säger Carlsson.

Att Wallin är populär bland FBK-fansen råder det inget tvivel om. Något som inte undgått huvudpersonen själv.
- När jag fick höra om namninsamlingen trodde jag först att det var ett skämt. Sedan gick det upp för mig att det var på riktigt, vilket är oerhört hedrande och rörande. En sådan grej gör ju bara att man känner sig ännu mer laddad att komma igång med förberedelserna för nästa säsong, säger han.

Med tanke på de senaste årens spelaromsättning, hur ser du på din roll som kulturbärare?
- Jag vet ju hur det var när jag kom hit en gång i tiden. Mixen med nya spelare och de äldre som varit med ett tag var ovärderlig. Att kunna dela med sig av sina erfarenheter om både spel och det som pågår på sidan av rinken ser jag som en viktig del i min roll, säger Wallin.

Med tanke på att säsongen tog slut tidigare än planerat så är det en oerhört revanschsugen Rickard Wallin som nu gör sig redo för ännu en säsong i Färjestad BK.
- Känner en ruskigt stor revanschlusta. Jag är inte klar med det här än och vill inget annat än att få vara med och jaga klubbens tionde guld.