• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Fredag Fre 24 Augusti Aug
Lördag Lör 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 28 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt

Effektivt Växjö vann årets sista match

30 december 2017 20:12
Matchreferat

Växjö - Färjestad 3-0 (0-0, 3-0, 0-0). Trots bra spel av FBK med många målchanser, bl a tre stolpskott, var det Växjö som gick ifrån till 3-0 i andra perioden. I tredje jagade FBK men Växjö kunde bevaka sin ledning och vinna.


Första perioden

Det var högt tempo från start och båda lagen kom till farliga avslut men målvakterna inledde säkert och räddade.
Dick Axelsson var nära ett ledningsmål efter tre minuter men pucken tog högt upp på vänsterstolpen. Växjö, seriens bästa lag i powerplay, fick första numerära överläget men FBK försvarade sig bra. I spel fem mot fem var det jämnt och tufft och en böljande hockey där FBK var minst lika bra som serieledande Växjö.
FBK fick sitt första powerplay och Johan Ryno bästa lägena men Viktor Fasth räddade.
Med en minut kvar kom FBK´s Johan Adolfsson fri på vänsterkanten men skottet tog i högerstolpen. Stefan Stéen gjorde halvliggande en kanonräddning i slutsekunderna och perioden slutade mållös. Skotten var 9-12 och FBK gjorde en riktigt bra period.

Andra perioden

FBK fick ett tidigt powerplay och var nära men Rynos skott tog i stolpen. Hemmalaget fick nästa PP men FBK hade bästa läget när man kom tre mot en men Fasth räddade.
I åttonde minuten kom ledningsmålet för Växjö och det var riktigt turligt. Ett backskott studsade på Adam Brodecki och FBK-backen Jens Westin, pucken for tre-fyra meter upp i en båge och ned bakom FBK-målvakten som inte såg vart trissan tog vägen.
Bara 45 sekunder senare kom 2-0, Daniel Rahimi sköt från blålinjen och pucken tog på Robert Roséns knä. Styrningen ställde Stéen som inte hann knipa igen benskydden.
Nu blev det riktigt grinigt mellan lagen och utvisningarna haglade. Per Åslund hade tre fina lägen sista fem minuterna men Fasth höll tätt. Istället gjorde hemmalaget 3-0 i slutminuten. Rosén fick öppen kasse från Brendan Shinnimin och gjorde inget misstag.

Tredje perioden

FBK bytte målvakt och Lars Haugen ersatte Stéen. FBK gick på offensiven men hade svårt att forcera Växjöförsvaret som backade hem lite och gick på kontringar. FBK blev frustrerade fick det inte att fungera och hemmalaget fick en ganska behaglig resa mot slutsignalen. Niklas Fogström fick ett jätteläge att spräcka nollan med fem minuter kvar men Fasth räddade med benskyddet.

Växjö vann rättvist till slut men FBK gjorde spelmässigt en väldigt bra match fram till första Växjömålet. Det finns trots förlusten en hel del positivt att ta med sig för FBK in till det nya året.