Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Nygren: - Många saker jag vill göra bättre

13 april 2016 12:18

Efter att hans första säsong som lagkapten tog slut på ett sätt som ingen hade önskat – allra minst han själv – laddar Magnus Nygren nu om för en ny säsong. Men innan den nya Färjestadsäsongen startar så väntar ett alltid hedrande landslagsuppdrag för honom.


Han tar på sig ett stort eget ansvar när det kommer till lagets tillkortakommande. I sin egenskap av lagkapten känner han att han kanske skulle ha gjort mer.
- Det har varit mycket som varit nytt och svårt under året vilket såklart har påverkat att uttåget blivit så tungt som det blev. Jag är ju härifrån och känner folk och med folk som stöttar oss på ett kanske lite unikt sätt om man jämför med killar som kommer utifrån. Samtidigt så kan jag ju inte gå och klandra mig själv. Vi är ett lag med många spelare som ska dela det ansvaret.

Magnus gick in i säsongen efter att ha varit borta från hockeyn en längre tid. En uppladdning som var aningen annorlunda mot vad som är normalt. Att dessutom få det ärofyllda uppdraget att bära ett C på bröstet var stort.
- Det är ju inte bara att få den där bokstaven fastsydd på tröjan. Det kommer ju en del med den också. Man kan ju önska att allt bara skulle varit som vanligt men det är det inte. Jag känner en stor lojalitet med klubben, fans och partners och lika stolt som jag varit att få burit ett C, lika tungt har det varit när det gått emot oss. Man tar det personligt och det är väl därför uttåget varit som det varit.

Det betungande avslutet till trots så ser han den första säsongen som lagkapten som lärorik och att med alltihop kommit en hel del ny klokskap och läropengar.
- Jag vet saker jag kan göra bättre som kapten men man blir nog fullärd, men hela ansvaret ligger inte på mig utan på oss som lag och speglar sig alla här inne lite så tror jag att de också kommer fram till saker de kunnat göra bättre. Är ingen stor fan av att peka finger utan ser nog mer till vad jag själv kan förbättra.


Magnus är en människa med känslor precis som vilken av oss andra som helst, och när kritiken svämmar över på bland annat sociala medier så tar det hårt.
- Jag nås ju också av den kritik vi får och den är ju stundtals stentuff och man får höra att man är värdelös och så vidare. Tittar man på den personliga statistiken så har jag trots allt gjort den bra säsong vilket jag också tar med mig. Det kanske låter egoistiskt, men jag tror det är bra att ha med sig de där siffrorna när man ska möta kritiken och inte bara dras med i det negativa. Det gäller ju att stå där i motvind lika mycket som det är skönt i medvind, särskilt kanske om du är kapten. Man får stå upp för sig själv och inte låta sig brytas ned helt enkelt.

Det kanske låter klyschigt, men Magnus är nyfiken på vad nästa år kan ge.
- Jag är lika nyfiken som alla andra vad den sportsliga ledningen har värvat ihop. Först och främst ska det bli spännande att se vad vi får för tränare. Jag litar på grabbarna att de även får ihop ett slagkraftigt lag med de pjäserna vi behöver.

”Lilliz” och Grundel klara just nu. Hur ser du på att Anton vänder hem efter ett år i Karlskrona?
- Grundel vet hur det är här. Han behöver ingen inlärningsperiod utan han har full koll på de krav det för med sig att spela här. Det blir en fin hjälp för mig och andra som varit här ett tag att hjälpa de nya att hamna rätt.

Nygren och gänget har ett stort jobb att inför kommande säsong få gruppen att driva på varandra på ett helt annat sätt än tidigare säsonger.
- Här gäller det att jag med flera går i bräschen för vad som är okej eller inte. Vi måste driva varandra hårdare och då handlar det inte om en tränare som skriker på oss utan att vi som grupp ställer mycket högre krav på varandra.


För Magnus del väntar nu ännu en landslagssamling och han hoppas ju såklart att få spela VM längre fram.
- Det blir lite som att starta upp igen men nu närmar det sig VM och det är verkligen något som kittlar. Det blir som ett andra slutspel på något sätt. Alla man möter är snabbare, starkare och smartare så det är som att möta förstafemmor hela tiden. När man varit av isen så blir det att få sig i form på kort tid. Blir det att jag får spela VM så vore det jättekul. Om inte, då ser jag fram emot att få träffa grabbarna och dra igång en ny säsong här. Jag är hoppfull och förväntansfull inför nästa år, avslutar Nygren.