• Huvudsponsorer

Positiv anda på årsmötet: "Den här 85-åringen står på starka ben"

27 juni 2017 21:21
Föreningen

Färjestad BK höll under tisdagskvällen årsmöte för föreningens medlemmar. Ett 50-tal personer fanns på plats i Mästarsalen i Löfbergs Arena.


Årsmötet inleddes med hyllningsord från föreningens ordförande, Sture Emanuelsson, riktat till en person som inlett sin hockeykarriär på ett fantastiskt sätt – och till en som precis avslutat en lång och fantastisk karriär inom Färjestad BK.
Joel Eriksson Ek, för sin makalösa säsong som kröntes med ett VM-guld med Tre Kronor, samt Håkan Loob – som tidigare i år satte punkt för sin långa och trogna tjänst inom föreningen.
– Ändå ser jag honom fortfarande på kansliet i stort sett var dag, säger Sture Emanuelsson med ett leende.

En ekonomisk vinst på 39,4 miljoner under den gångna säsongen redovisades och framtidstron hos Färjestad BK är stark. I november fyller föreningen 85 år – och Sture Emanuelsson belyser att det inte handlar om vilken 85-åring som helst.
– Den här 85-åringen står på starka ben. Det är en sak som är säker, säger han.

Styrelsen för kommande säsong presenterades, där mycket kommer vara sig likt. Patrik Hjelte och Johan Engström har varsitt år kvar på sina förordnanden som ledamöter. Sture Emanuelsson omvaldes som föreningens ordförande, Christian Edwertz och Anna Sandborgh fortsätter ytterligare minst två år som ledamöter och Mattias Eriksson omvaldes som revisor.

Föreningens VD, Stefan Larsson, var nöjd efter årsmötet och också väldigt belåten över att kunna konstatera den stora ekonomiska vinsten från säsongen 2016/2017.
– Jag tycker det var ett bra årsmöte. Hyfsat välrepresenterat, bra frågor och ett hyfsat engagemang. Sen är det naturligtvis kul att kunna stå på ett årsmöte och leverera ett så starkt ekonomiskt resultat som vi gör idag. Jag hoppas också att alla tolkar ambitionen rätt, att de medel som frigörs här ska gå till att stärka vår sportsliga verksamhet. Det är det som är tanken, säger han.

Nya namn in i styrelsen är Henrik Nilsson och Terese Sinter, medan Frida Johansson och Lars Appelqvist lämnar.

Som ombud till SDF-möten valdes Greger Artursson och valberedare kommer även i fortsättningen vara Conny Evensson, Britt Eriksson och Björn Sandborgh