FBK testar AHL-back

27 augusti 2013 09:15

Färjestad har gjort klart med 28-årige kanadensaren David Liffiton om ett tryoutkontrakt.
Liffiton är en fysisk defensiv försvarsspelare som ska förstärka FBK-truppen på backsidan.
- Tanken är att han ska stötta upp vår backsida. Vi har ett tryoutkontrakt för den närmaste tiden med Liffiton, säger Färjestads sportchef Jörgen Jönsson.


Liffiton är stabil pjäs med sina 190 cm och 95 kg och ska i första hand fylla upp backsidan under European Trophy-spelet. Han ansluter till truppen i Schweiz och beräknas debutera i Färjestad redan på fredag i ET-mötet med Zürich.

Med Ludwig Byström i J20-landslaget, Ville Lajunen i det finska landslaget och Ole-Kristian Tollefsen och Shawn Belle för tillfället skadade har Färjestad bara fyra spelbara backar;
Grundel. Arell, Stafford och Wille Westlund.

En femte, förre FBK-backen Simon Fredriksson, 20, lånas tillfälligt hem från Allsvenska Karlskrona för att fylla upp backsidan, i första hand i helgens båda ET-matcher.

– Vi behöver både Simon och Liffiton redan i veckoslutets matcher, säger Jönsson.

Liffiton spelade den senaste säsongen i Milano Rossoblu där han gjorde 44 matcher (6+4).

Kanadensaren har gjort sju NHL-matcher för New York Rangers och Colorado Avalanche och 339 AHL-matcher för Hartford, Syracuse och Lake Erie.
Han spelade säsongen 08-09 i den danska ligan med Esbjerg.

Liffiton draftades av Colorado 2003 men hans rättigheter tradades till New York Rangers året därpå. Han fick göra NHL-debut för Rangers i derbyt mot Islanders i slutet av 2006 års säsong. Säsongen därpå blev det ytterligare två NHL-matcher men merparten av säsongen tillbringade Liffiton med Hartford Wolf Pack i AHL.