• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar

Färjestad värvar amerikansk forward

13 april 2012 15:40

Färjestad har skrivit tvåårskontrakt med 22-årige amerikanske collegespelare Jack Connolly från University of Minnesota-Duluth. Centerforwarden Connolly utsågs till den bästa spelaren i collegehockeyn den här säsongen och tilldelades prestigefyllda Hobey Baker Award.
- En kille som vi började kolla upp redan ifjol och hans utvecklingskurva har fortsatt åt rätt håll, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


Connolly, 22, är född i Duluth och är en producerande forward. Han är trots formatet (173 cm - 77 kg) framgångsrik i det offensiva spelet. Ifjol ledde han laget hela vägen till NCAA-titeln och var med bland finalisterna till Hobey Baker Award redan då.

– Hans statistik är imponerande och han har ledaregenskaper som gjort honom till lagkapten för sitt lag och vi hoppas att han ska fortsätta producera även i Elitserien, säger Rundqvist.

22-årige Connolly har den här säsongen svarat för 60 poäng (20+40) på 41 matcher i collegeligan NCAA, där han nu gjorde sin fjärde säsong. Han var tvåa i poängligan bakom NHL-kontrakterade Spencer Abbott.

Förra säsongen gjorde Connolly 59 poäng (18+41) på 42 matcher då laget tog mästerskapstiteln och var då trea i poängligan efter Andy Miele och Matt Frattin, som båda spelat NHL-hockey den här säsongen.

– Många universitetsspelare får en mycket bra hockeyutbildning. Eftersom de inte spelar lika mycket matcher som i proffsligorna finns mer tid att träna och slipa på detaljer, säger Rundqvist.

På fyra säsonger i universitetshockeyn har Connolly svarat för imponerande 185 poäng (63+122) på 155 matcher och gick den senaste säsongen poänglös från bara tre av de 41 matcherna. Han spelade 22 raka matcher med poäng.
Connolly är odraftad, mycket beroende på storleken.

- Vi har fått väldigt bra rekommendationer på honom och har sett att flera collegespelare fungerat bra i den svenska hockeymiljön i Elitserien och Allsvenskan där storleken inte är lika avgörande som i proffsligorna i Nordamerika, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Exempel på spelare som med framgång kommit från collegehockeyn och till svensk elithockey är bland andra Broc Little i Västerås (AIK) och Ryan Lasch (Södertälje).
Little gick direkt från college till att bli Allsvenskans skytte- och poängkung med sina 66 poäng (35+31) på 51 matcher. Lasch gick från collegespel och sköt 30 poäng i Elitserien för Södertälje. Den här säsongen vann han poängligan i finska FM-ligan.

Se en intervju med Connolly här
Se honom spela här