• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Fredag Fre 24 Augusti Aug
Lördag Lör 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 28 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt

FBK knep fjärdeplatsen

10 mars 2018 17:47
Matchreferat

Färjestad - HV71 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det bjöds på böljande hockey där lagen byttes om att ha ledningen. 1-0 blev till 1-2 som blev till 3-2 i sista perioden innan HV kvitterade till 3-3. Efter en mållös men dramatisk förlängning blev Dick Axelsson matchvinnare för FBK i straffläggningen.


Första perioden

Ett lilagult hemmalag rivstartade matchen och fick med sig en utvisning. Man fick ett grymt tryck i powerplay och efter Dick Axelssons petning fram till Per Åslund small det. Direktskottet satt högt bakom en chanslös Felix Sandström, 1-0 efter två minuter!
FBK fortsatte mala på och efter en ny HV-utvisning var man nära att öka på ledningen men HV-målvakten stod emot.
I sjunde minuten spelade Theodor Lensström pucken bakom eget mål men den tog på en HV-skridsko och rakt ut till Victor Ejdsell. HV-forwarden klippte till direkt och pucken satt hårt på Lars Haugens plockhandssida, 1-1!
Nu jämnade spelet ut sig och det var mer kamp än skönspel och få målchanser. HV fick chansen med en man mer men FBK försvarade sig väl. I periodslutet fick Oscar Sundh ett inspel nära FBK-målet men Haugen räddade starkt.

Andra perioden

Det var kamp och intensivt spel men inte många målchanser, spelarna hamnade oftast på utsidan av försvararna.
I nionde minuten stack FBK-backen Morgan Ellis fram men sköt över från nära håll. I bytet efter kom istället 1-2, det var Oscar Sundh som sköt ett höstlöv som satt högt bakom en skymd FBK-målvakt.
FBK kvitterade i femtonde minuten och nu var det HV som bjöd tillbaka i egen zon, Alexander Johansson spelade in framför mål och Niklas Fogström tryckte in pucken, 2-2!
Minuten senare fick HV till ett långt anfall och hade flera fina chanser men Haugen stod för ett par kanonräddningar i sidled.

Tredje perioden

FBK tog ledningen med 3-2 i fjärde minuten då Dick Axelsson i två mot en-läge med Rasmus Asplund sköt själv och pucken smet in mellan benen på HV-målvakten och det var fullt jubel i en fullsatt arena, 8.500 åskådare.
HV gick på ny kvitteringsjakt och fick ett powerplay. Där kunde Bill Sweatt få in 3-3 från nära håll med 5:16 kvar.

Förlängning

Öppna ytor i spel tre mot tre där HV hade vassaste lägena. Mattias Tedenby tryckte in pucken när den låg under Haugens benskydd och HV jublade. Vilda protester efter att repriserna rullat i kuben i taket och domarna begär koll från situationsrummet. Där kommer svaret: EJ MÅL!!
I nästa byte drog HV på sig en utvisning och FBK fick spela fyra mot tre. FBK hade jättelägen att avgöra i slutsekunderna men blev avblåsta i röran vid HV-målet.

Straffar

Efter nio raka missade straffar så klev Dick Axelsson fram och lyfte in pucken i högerskrysset med ett konstskott som överraskade Felix Sandström i HV-målet, 4-3 för FBK!

Målet betydde att FBK knep fjärdeplatsen i tabellen och behöll hemmaplansfördelen i kvartfinalen. Motståndare blir Skellefteå.