• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar

Kanadensare klar för Färjestad

5 december 2011 21:45

Färjestad har gjort klart med 26-årige kanadensiske forwarden Stefan Meyer.
En hårdjobbande energispelare som landar i Karlstad på torsdag.
- Vi har jobbat på den här möjligheten en tid och nu har Stefan bestämt sig. En lojal karaktärsspelare som tillför energi och hårt arbete till vår trupp, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


26-årige Stefan Meyer är 188 cm och väger 91 kg har det senaste året funnits i Calgary Flames organisation där han i första hand tillhört farmarlaget Abbotsford Heats trupp i AHL där han förra säsongen gjorde 17 poäng på 42 matcher.

- Meyer är i första hand en hårdjobbande energispelare och har på grund av sin rutin (381 AHL-matcher) hamnat i ett svårt läge eftersom varje AHL-klubb bara får ha fem spelare med mer än 250 matcher i ligan, säger Thomas Rundqvist.
- Vi tittade på möjligheten att få över honom när vi hade en tung period tidigare i höstas och nu har möjligheten öppnats när han blickar mot Europa för att ta sin hockey vidare, säger Rundqvist.

Uppgörelsen gäller i första hand säsongen ut och Rundqvist räknar med att ha Meyer spelklar till annandagens omstart mot Skellefteå hemma i Löfbergs Lila Arena.

Meyer är född i Fox Valley, Saskatchewan och spelade i början av sin karriär i Richmound. Efter collegehockey i Notre Dame draftades Meyer för Medicine Hat Tigers i WHL där han var med om att vinna mästerskapet med klubben 03/04 då han sköt 75 poäng (34+41) på 72 matcher i grundseriespelet.

Efter fyra säsonger med Medicine Hat och ett draftval i andrarundan (nummer 55 totalt) för Florida Panthers hamnade Meyer i AHL och Rochester Americans säsongen 05/06 där han blev årets rookie.

Efter två säsonger och drygt 130 AHL-matcher kallades han 07/08 upp och fick göra fyra matcher för Panthers, dock utan att bidra med poäng.
Meyer gjorde ytterligare en hel AHL-säsong i Rochester innan han han 2009 hamnade i San Antonio Rampage sedan Phoenix Coytes tagit över hans NHL-rättigheter. Coyotes tradade bort veterancentern Steven Reinprecht till Panthers i utbyte mot Meyer. 33-årige Reinprecht hade då svarat för 41 poäng (14+27) på 65 matcher med Phoenix den säsongen.

Några NHL-matcher för Gretzkys Coytes blev det dock inte utan Calgary Flames tog sommaren 2010 över kontraktet och där fick Meyer chansen i NHL. Efter 16 matcher och två assists i Flames hamnade han i farmarlaget Abbotsford Heat i AHL där han under säsongens resterande 42 matcher sköt 12 mål och 17 poäng. Under hösten har han fått sparsamt med speltid på grund av klubben har ett flertal spelare som nått över 250 matcher och bara får använda fem samtidigt.

Meyer har totalt svarat för 20 NHL-matcher och 381 i AHL.