Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan

FBK Dam: Första förlusten

9 november 2014 18:53

FBK inkasserade säsongens första förlust i söndagens match mot serietvåan Leksand.
Förlustsiffrorna, 1-4, är kanske inte helt rättvisande sett till att hemmalaget efter en tuff start hade det mesta av spelet under de båda avslutande perioderna. Det som avgjorde till gästernas fördel var Färjestads ineffektivitet.


Leksand låg på från start och tvingade fortsatt utmärkta Linda Glädt i FBK-målet till en kvalificerad räddning redan i matchinledningen. Trots bra tendenser från ett Färjestad som gått upp på fyra linor och tre backpar efter gårdagens genomkörare, var det klart mest Leksand från start.

Bortalaget gjorde sitt och matchens första mål i powerplay 12.22 in i matchen, och drygt två minuter senare ringde det igen när Leksand ökade på till 0-2.

Färjestad knöt nävarna i fickorna och kom ut beslutsamma till andra perioden. Efter ett tidigt 0-3-mål för gästerna i periodinledningen tog tjejerna tag i taktpinnen. Nu var rollerna ombytta, vilket syntes i bland annat andra och tredje periodernas skottstatistik. Julia Pettersson var lysande och andrakedjan med Emelie Johansson i spetsen skapade en hel del oreda i Leksands-zonen, och det var den sistnämnde som var arkitekten bakom Alexandra Skoogs reducering till 1-4. Färjestadsspelarna fick värdefull energi av målet och fortsatte att trumma på så till den milda grad att Leksand tvingades ta timeout. Den gav inte stor effekt, men dessvärre hade Färjestad förtvivlat svårt att få in pucken i mål.

Spel i fem mot tre mot slutet av andra perioden resulterade inte i något mål, trots några heta lägen.

I tredje perioden fortsatte Färjestad att ligga på för reducering och lyckades så när. Men, som så ofta i de här lägena, blev det istället ett mål i baken när Leksand kontrade in sitt 1-4-mål.

Färjestad fick chansen i ett fem minuter långt powerplay under andra halvan av perioden då gästernas Amy Eklund-Bergström fått 5+game för en checking to the head på Emelie Johansson. Johansson fick en hel del stryk under matchen, men kom lyckligtvis tillbaka även efter den här smällen och deltog i det efterföljande powerplayspelet. Någon puck lyckades dock inte tjejerna få in, och detta genom en kombination av att man inte riktigt fick till skärpan i avsluten och att Leksands målvakt Lina

#Det känns inte riktigt som resultatet speglade matchbilden idag?

– Nej, det gör det inte”, håller Kecke med. ”Vi är lite ineffektiva i vissa lägen idag. Vi får chansen i fem mot tre och så i fem minuters powerplay. Tre avslut mitt i slottet räknade jag till där, där vi inte träffar mål. Ett sådant dåligt fokus i avsluten håller inte i en sån här tuff match. Det, och så lite små misstag från vår sida avgör idag.

– Ja, vi är vana vid att få fler chanser i matcherna och då tänker man kanske inte på att man bränner en del av dem”, fyller assisterande tränaren Anton Karlsson i.

– I sådana här svåra matcher kanske man får max två bra lägen under en hel match, och då måste man utnyttja dem bättre. Vårt powerplay är inte tillräckligt bra idag – hade vi fått åtminstone ett där hade vi nog orkat forcera lite mer på slutet.

De båda tränarna Kicke Wilhelmsson och Anton Karlsson, som dessutom har Jan Labraaten vid sin sida i båset, kunde ändå se positiva besked även i den här matchen.

– Jag tycker ändå att vi faller med flaggan i topp idag”, säger Kecke. ”Vi jobbar på, kämpar och trycker stundtals ned dem ganska rejält.”

”Det är ju så här motståndet kommer se ut om vi tar oss till kvalserien, varje match”, konstaterar Karlsson.
- Det är inte bra om det går för lätt hela tiden, då utvecklas man inte vare sig som individ och som grupp. Vi har många unga spelare, och det är jättenyttigt för oss att få spela sådana matcher som den idag. Det gäller att avdramatisera förlusterna, för de unga spelarna måste få göra misstag för att kunna lära sig.

Redan nästa helg är det dags för returmöte, då FBK på söndagsmorgonen beger sig upp till Leksand med revansch i sikte!

FBK Dam – Leksand 2
1-4 (0-2, 1-1,0-1)

Första perioden

12.22 0-1 Emelie Berlin (Annie Hidén) PP1

14.35 0-2 Emelie Berlin (Annie Hidén)

Andra perioden

1.00 0-3 Josefine Berlin (Emelie Berlin)

14.38 1-3 Alexandra Skoog (Emelie Johansson)

Tredje perioden

4.57 4-1 Linnea Hanning ( Ida Nikula, Emma Eriksson)

Skott: 34-30 (7-14, 12-8, 15-8)

Utvisningar: FBK 1x2, LIF 2x2, 1x5, 1x20

Publik: 151