Måndag Mån 11 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

FBK Dam: Stor seger inför storpublik

8 november 2014 21:12

Bryggeriet på plats, tifo och publikrekord.
Det blev en festlig inramning på den första av helgens två viktiga matcher, och Färjestads tjejer och motståndarna Sandvikens IK bidrog till underhållningen.
De 485 närvarande fick se en fartfylld, grinig och fysisk match mellan två lag som båda aspirerar på seriesegern och en kvalserieplats som Färjestad vann med 5-3.


Efter en jämn och lite nervös inledning tog tjejerna ledningen i powerplay genom Lisa Östman, och efter det lossnade det för Färjestad som hade det mesta av spelet, vann de flesta närkamperna och även skottstatistiken klart genom hela matchen. Linda Glädt i kassen hade betydligt mer att göra än vanligt, och var stundtals ganska hårt uppvaktad av motståndarspelarna. Men hon stod pall och gjorde några viktiga räddningar, inte minst när gästerna fått in reduceringspucken till 2-1 i första perioden.

”Det var lite nervöst innan. Vi har inte spelat någon riktigt tuff match sedan vi mötte Sandviken senast, för en och en halv månad sedan, och vinner man med 18-2 och 9-1 är det lätt att det infinner sig någon slags falsk trygghet. Det är lätt att man tappar i tempo. Det är ju sådana matcher som idag som vi vill spela, när det är krig därute, konstaterar tränaren "Kecke" Wilhelmsson efteråt.

Det var två fysiskt spelande lag på isen, och det märktes i spelet:

– Ja, vi hade bra domare idag som tillät lite mer åt båda hållen, det blir bättre hockey när det blir lite mer kamp. Båda lagen bjöd upp till dans, och det blev en riktigt bra match idag!

Tilda Antonsson, som gjorde comeback efter hjärnskakningen hon ådrog sig i senaste mötet, utgick dessvärre efter en tackling som renderade i 2+10 för checking to the head för motståndaren. Tilda mådde förhållandevis okej efteråt, men vilar av säkerhetsskäl från morgondagens match.

Kecke och hans kollegor är väldigt nöjda med laget efter matchen.

– Julia Pettersson gör alla andra jättebra, hon täcker skott och gör en strålande match, berömmer Kecke.

– Sedan tycker jag att det första backparet, Fia (Larsson) och Linda (Rohman), är stabilt. Linda (Glädt) spelar ett tryggt spel därbak och kan inte lastas för något av målen. De fyra tycker jag sticker ut lite, även om hela laget sluter upp och är delaktigt. Vi har pratat i flera veckor om hur viktig den här helgens matcher är, och även de som inte får något spela idag är med och gör sitt genom att vara med och tävla på träningarna.

Laget har tränat en del power- och boxplay under veckan och fick dubbel utdelning i powerplay i eftermiddagens match:

– Ja, det sätter sig mer och mer, vi blir inte stillastående och vi tar bättre avslut. Två mål i spelformen idag, och det ska bli mer av den varan. Det är ett bra vapen att kunna ta till.

– Det var en skön seger, inte minst som vi verkligen krigar oss till den, summerar en nöjd FBK-tränare. Sedan var det väldigt kul att det kom nästan 500 personer hit och att Bryggeriet ställde upp på oss på det här härliga sättet. Jag vill rikta ett stort tack till allihop från mig och resten av laget.

Direkt efter slutsignalen började uppladdningen för morgondagens viktiga match mot serietvåan Leksand 2. Matchstart 13.30 i Löfbergs Arena, och Kecke förväntar sig att mönstra samma lag som idag bortsett från Tilda Antonsson.

– Vi har möjlighet att kliva ifrån Sandviken ytterligare om vi tar tre nya poäng i morgon. Leksand får ju inte kvala (de har redan ett lag i Riksserien) men vi ska ändå inte riskera att släppa fram Sandviken genom att tappa poäng i morgon, avslutar Kecke bestämt.

FBK – Sandvikens IK
5-3 (3-1, 1-1, 1-1)

Första perioden

5.53 1-0 Lisa Östman (Fia Larsson) PP1

12:30 2-0 Julia Martinsson (Alexandra Skoog, Emelie Johansson)

13:34 2-1 Ottilia Wigert (Beatrice Söderblom)

19:54 3-1 Alexandra Skoogh (Julia Martinsson, Tilda Antonsson)

Andra perioden

8.38 4-1 Emma Thomann (Sara Kask)

14.45 4-2 Mimmin Nilsson u ass PP1

Tredje perioden

3:43 5-2 Emelie Johansson (Julia Martinsson) PP1

15:57 5-3 Josefine Lind (Ottilia Wigert)

Skott: 44-23 (15-7, 14-10, 15-6)

Utvisningar: FBK 6x2 Sandviken 7x2, 1x10