Färjestad entledigar Andreas Johansson

5 december 2013 11:00

Färjestad entledigar assisterande tränaren Andreas Johansson.
Han lämnar uppdraget med omedelbar verkan
- Under den sexveckorsperiod jag haft rollen som sportchef har det blivit tydligt för mig att det har uppstått en viss oenighet i tränarleden och det har skapat en otydlighet i signalerna till gruppen, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob.


Loob meddelade Johansson klubbens beslut på onsdagen.

– Andreas har en oerhörd energi, driv och vilja i sitt ledarskap, men just nu är det viktigt för mig att förmedla att Leif Carlsson är vår huvudtränare.

Beslutet gäller med omedelbar verkan

– Vi har beslutat att samarbetet ska upphöra och att vi ska gå skilda vägar, säger Loob. Vi tackar Andreas för det som varit och önskar honom lycka till. Jag är övertygad om att han har en lång karriär som tränare framför sig.

Färjestad har ännu inte tagit något beslut om ersättare för Johansson, som har varit ansvarig för forwards, i tränarstaben.

– Det får bli nästa steg i den här frågan, säger Loob.

I övrigt är det inte aktuellt med några förändringar bland tränarna där Radek Hamr och Erik Granqvist fortsätter som tidigare.

Johansson kom till Färjestad som assisterande coach 2011-12 och är inne på sin tredje säsong i tränarstaben. Han kom till klubben i januari 2012. Han har ett utgående kontrakt efter denna säsong.

Som spelare har Andreas Johansson gjort 143 SHL-matcher för Färjestad. Han har vunnit VM-silver och VM-brons med Tre Kronor och representerat sju klubbar i NHL där han spelade 377 matcher.
Johansson har också spelat i schweiziska NLA för Bern och Geneve-Servette och i ryska KHL för SKA St. Petersburg.

Som ledare på elitnivå har han tidigare varit assisterande coach i Modo säsongen 2010-2011.