Lördag Lör 15 Maj Maj
Fredag Fre 11 Juni Jun
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

FBK tog revansch på Luleå

28 januari 2018 16:12
Matchreferat

Färjestad - Luleå 2-1 (1-0, 1-1,0-0 ). FBK gick upp till 2-0 i början av andra perioden men Luleå reducerade. Hemmalaget försvarade sin ledning effektivt och sett till spel, 26-13 i skott och antal vassa målchanser vann man rättvist.


Första perioden

Båda lagen spelade väldigt kontrollerat och det tilläts inga målchanser där det böljade spelmässigt. Det var väldigt få avblåsningar, den första kom efter 5:47 och den andra efter 14:27!
FBK tog över spelmässigt efter halva perioden med Joakim Nygård, Christoffer Törngren och Linus Persson som vassaste formation. Direkt efter tekningen 14:27 hamnade pucken hos Nygård som sköt och returen gled bakåt till Sebastian Erixon. FBK-backen fick på ett tungt slagskott och pucken satt hårt och lågt på Filip Gustavssons plocksida, 1-0 efter 14:35!
Hemmalaget hade flera lägen att öka på sin ledning, speciellt när Mikael Wikstrand kom på halvdistans och klippte till men nu räddade Gustavsson starkt.
1-0 i paus efter 8-3 i skott.

Andra perioden

FBK inledde bäst och Christoffer Törngren hade en puck inne i mål efter 3:57 då pucken låg fri bakom Luleåmålvakten. Domarna menade dock att det var avblåst före. Det spelade ingen roll för fyra sekunder senare sköt Theodor Lennström från blålinjen och pucken seglade in över vänsteraxeln på en skymd Gustavsson i bortamålet.
Luleå svarade två minuter senare efter ett bra anfall. Pontus Själin sköt från blålinjen och den smet in vid högerstolpen, den här gången var Lars Haugen skymd av fyra spelare i skottlinjen.
Nu blev det intensivare och mer tempostarkt spel och Luleå var nära en kvittering när Jonas Berglund skulle lyfta in en retur. Men en liggande Haugen fick upp klubbhandsken och avvärjde.
Nygård frispelades med en 40 meterspassning från Jesse Virtanen men Gustavsson räddade med axeln. Gustavsson gjorde sen två kanonräddningar på Fabian Zetterlunds direktskott och Nygårds inbrytning och Luleåmålvakten var den stora anledningen till att FBK "bara" hade 2-1 i paus.

Tredje perioden

Luleå gick på kvitteringsjakt men det var hemmalaget som skapade chanser, Mikael Nilssons direktskott i mitten och Nygård från kanten räddades åter av Luleåmålvakten.
I sjunde minuten sköt Brendan Mikkelson men pucken styrdes upp i ribbans undersida via FBK-målvaktens axel, oj så nära!
I mitten av perioden kom matchens första(!) utvisning och Luleå fick powerplay men då drog gästerna på sig en tvåa efter några sekunder och läget försvann.
FBK hade bra kontroll på matchen ända till Patrik Cehlin kom på högerkanten och pucken smet mellan benskydden på Haugen men också utanför stolpen med fyra minuter kvar.
Luleå plockade ut målvakten med två minuter kvar men FBK´s Törngren fick istället öppen kasse från egen zon men pucken tog i stolpen. Gästerna tryckte på hårt på slutet men FBK stred tappert och tog hem segern och alla tre poängen.
Två segrar på två dagar, en gedigen hockeyhelg av FBK!