Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Ännu en förlust för damerna

8 mars 2015 18:07

– En riktigt bra hockeymatch, säger tränaren Anton Karlsson när han summerar söndagens bortamatch mot riksserielaget SDE HF. Det blev förlust med 2-1, men både tränare och spelare är ändå nöjda med sättet på vilket man genomförde matchen


”Tjejerna hade laddat om bra efter gårdagens match och kom ut fint redan från start. Vi hade tryckt på att det skulle krävas minst samma arbete och koncentration som i gårdagens match samtidigt som tempot skulle bli högre. Det skulle krävas 60 minuters spel på hög nivå, och det tycker vi verkligen att vi presterade.”

Förstaperioden var hemmalagets, vilket bland annat syns i skottstatistiken, men Anton Karlsson konstaterar att Färjestad hanterade detta bra:

”Ja, vi höll dem hela tiden på utsidan, vilket gjorde att de inte skapade särskilt vassa lägen. Försvarsarbetet fungerade väldigt bra genom hela matchen, med gott samarbete mellan Linda Glädt i målet och backarna. Deras enda mål i perioden kom på en lös puck efter en tekning som en av deras forwards stänkte upp rakt i krysset.”

”Det kändes bra efter första perioden och vi visste att vi skulle få lägen om vi bara fortsatte att spela med tålamod. Andra perioden var också jämnare, och vi hade flera fina chanser i inledningen, men lyckades inte få in pucken. Istället fick de ett mål vid en spelvändning där vi hamnade lite fel.”

”I tredje malde vi på, och medan de blev lite nervösa klev vi fram ytterligare och tillbringade mycket tid i deras zon. De tog en tidig timeout som inte hjälpte dem och vi skapade ett flertal lägen utan att få utdelning.”

Det dröjde ända till 17.01 i tredje perioden innan hemmalagets nolla äntligen spräcktes och det var Emelie Johansson som, framspelad av Julia Martinsson, gjorde målet. Direkt efter målet tog Färjestad ut målvakten för att spela med sex utespelare, men drabbades av utvisning med knappt två minuter kvar.

”Givetvis var det surt att vi inte lyckades få in kvitteringspucken trots att vi skapade många chanser”, säger Karlsson. ”Men faktum är att vi i det här läget främst känner en stor stolthet över vår prestation i helgen. Vi kom tillbaka stort efter två tuffa förluster och hela laget har spelat bra. Det betyder mycket för oss att äntligen kunna spela med fyra hela kedjor och tre backpar, och alla spelare är med och bidrar och drar sitt strå till stacken. Matcher mot bra, spelande lag som SDE är väldigt bra för vår utveckling.”

Även idag vill tränarna hålla fram laginsatsen, men med ett extra omnämnande av målskytten Emelie Johansson, som vann den arrangerande klubbens pris till matchens lirare i motståndarlaget, och unga backen Lisa Berg.

”Emelie ser till att vi får ett stort puckinnehav i anfallszonen men gör också ett riktigt bra ytterforwardsarbete i vår egen zon”, berömmer Anton Karlsson. ”Lisa gör sin bästa match för säsongen. Hon är lugn och trygg med pucken och oerhört följsam i försvarsarbetet. Men alla var jättebra idag, och det måste ha varit svårt för SDE:s jury att ta ut en lirare.”

”Nu laddar vi om inför bortamatchen mot HV71 på onsdag. Då ska vi visa att vi är mycket bättre än vi var senast vi möttes!”, slår Färjestadstränaren fast.

SDE HF – Färjestad 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Skotten: 43-22 (16-2, 15-9, 12-11)

Utvisningar: SDE 3x2 FBK 4x2

Första perioden

10:42 1-0 Sofie Nordberg-Tenglin (Karin Wenger)

Andra perioden

04:26 2-0 Zoe Barbier (Cloë Keijzer)

Tredje perioden

17:01 2-1 Emelie Johansson (Julia Martinsson)