Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov

Vid vägs ände

25 mars 2016 22:00

Vid ligans nordligaste utpost - Coop Norrbotten Arena i Luleå – utspelade sig säsongens sista slag för Färjestad BK. Ett bittert utträde ur säsongen 2015-2016 blev ett faktum när Luleå vann den femte kvartsfinalen och tog hela serien med 4-1.


Match 1
Match 2
Match 3
Match 1
Match 2

Det behövs ingen Einstein för att förstå hur gänget känner sig i den där stunden. Det behövs heller inga frågor. Har man ett par hyggligt fungerande ögon så behöver man bara titta sig omkring.
Förstår om dessa helblodsproffs känner att de bara vill slippa prata med någon en sådan här kväll. Men någonstans är det en del av jobbet och de som ombads möta pressen gjorde det på ett värdigt sätt. Det är ingen ny match att ladda för om några dagar, ingen slutspelsbubbla att krypa in i. Det är bara att se sanningen i vitögat och suga i sig verkligheten. En verklighet som berör så många fler än just laget.

Utanför spelaringången hade bussgänget från Karlstad samlats för att säga adjö till laget för säsongen. Många är ledsna till tårar och det är i mina ögon ett stort och känslosamt tecken på någon slags kärlek som i nederlag känns hopplös. Men riktigt så är det inte. Det sätts ett enormt värde från både spelare, ledare och övrig förening för alla sjungna ramsor, alla stöttningar och annat som våra supportrar bidrar med. Vårt bortafölje är fantastiskt. Inte alltid de stora antalen, men alltid på plats.
Ni är på riktigt.

Nu börjar en period med en del in och en del ut. Det är en del av vardagen i den här branschen, och en del som jag personligen finner både jobbig och tråkig. Det blir en vänskap och en vana att se vissa ansikten i vardagen och när de inte längre är där så känns det till en början jäkligt tomt.

Vi hade alla en tanke att vi skulle sitta på planet hem och planera söndagens match. Gänget runt laget skulle sitta och analysera varenda situation i matchen, biljettsidan skulle förbereda ett biljettsläpp och spelarna skulle ha varit glada efter en seger.
Av det blev det ingenting. Inga analysdatorer igång, inget biljettsläpp och en flygmaskin där samtalen inte innehåller skratt utan mest dämpat prat.

Jag visste det redan innan, men det blir så mycket tydligare från insidan. Den här klubben lägger sig inte ner och dör. Vi har haft några mindre lyckade säsonger och viljan att vända på steken är större än någonsin.

Det var en personlig reflektion från mig som träffar många av er som följer oss på plats i Löfbergs Arena, eller som har kontakt med er via mail och sociala kanaler.

Ett stort tack för ert engagemang under säsongen.

Hoppas våra vägar möts igen.