Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Pigg comeback av Olofsson

23 mars 2016 23:27

Johan Olofsson var tillbaka i Färjestadströjan efter sin sejour i Leksand. Även om Olofsson tyckte att det var roligt att vara tillbaka, så gjorde slutresultatet att det var en helt annan känsla efter matchen.
- Vi har många bra lägen att göra både 2-2 och 3-2, men den går inte riktigt in. Det känns jäkligt surt, säger Olofsson.


Inför den fjärde kvartsfinalen fanns det luckor att fylla i laguppställningen, Leif Carlsson kallade då hem Johan Olofsson som lånats ut till Leksand. Olofsson tyckte att var roligt att vara tillbaka i FBK-tröjan och få avsluta säsongen i FBK, även att han också har haft det riktigt bra i Leksand där han har visat upp en stigande formkurva.
- Det är klart att det är kul att komma hem och spela med grabbarna som man spelat med i flera år. Flera här inne har jag spelat med sedan J20-tiden, Karlstad är ju hemma för mig.

# Vad har du fått med dig från Leksand? - Framförallt att stärka upp självförtroendet. Självförtroendet är A och O, om du vågar göra något med pucken, att våga vara kreativ istället för att spela fem-sex minuter och det låser sig och man vill nästan bara chippa ut pucken.

# Du spelade med Leksand igår och med Färjestad idag, hur känns det i kroppen? - Jag var oförskämt pigg måste jag säga, även fast det var match igår. Det har väldigt tätt med matcher ända sedan jag kom upp till Leksand, det har varit match nästan varannan dag. Och det har i stort sett bara varit viktiga matcher som gäller mycket, det har varit väldigt roliga matcher att få lira.

Resultatet i återkomsten blev såklart inte det Olofsson önskat, och enligt honom var det starten som fällde FBK.
- I första perioden är vi inte riktigt med. Sen i andra och tredje höjer vi oss betydligt, vi har bud på flera mål tycker jag. Men är vi bara mer resoluta i avsluten, så hade det kanske gått. Så det känns surt nu, pucken ville inte in och det känns otroligt tråkigt, säger Olofsson.

# Hur ska ni göra för att vända matchserien? - Fortsätta vi som vi slutade den här matchen, de har det lite jobbigt de två sista perioderna. Så fortsätter vi at checka på dem och spelar som vi gjorde sista två, då tror jag vi har chans att nypa matchen i Luleå. De kommer inte hit och vinner en match till, det finns inte. Då är det 3-3 i matcher och det blir en sjunde och avgörande, det ska vi försöka se till att få fram. Det är klart att det är svårt, men om alla tror på det så finns chansen.

I slutspelstider är det tätt mellan matcherna och klockan 16 på långfredagen är det dags för kvartsfinal 5, med tanke på de senaste dagarna kan man anta att Olofsson ser till att få lite vila under skärtorsdagen.