Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Ryno nära att ordna övertid

23 mars 2016 23:19

Med minuten kvar av tredje perioden fick Johan Ryno ett gyllene läge att skicka matchen till övertid, men en skridsko såg till att pucken styrdes över Lassinanttis mål.
- Det kändes som att keepern inte riktigt var med, det var ett bra läge, säger Ryno.


Johan Ryno gjorde Färjestads enda mål i den fjärde kvartsfinalen mot Luleå, han var också med minuten kvar nära att ta matchen till förlängning genom att göra sitt och Färjestads andra mål. Men pucken styrdes via en skridsko över Luleå-kassen.
- Det känns som ett ruskigt bra läge, jag tror att det är Antti som är framför mig och det tokhar hans klubba. Sen ska jag bara dra till och så hinner deras back dit med skridskon, det är lite frustrerande. Det kändes som att keepern inte riktigt var med, det var ett bra läge, säger Ryno.

Ryno var också en av dem som skapade mest chanser i Färjestad och han var inblandad i en hel del av det som skapades framåt. Bland annat ett skott som Joel Lassinantti tvingades göra en riktig TV-plock på.
- Skogs jobbar fram ett jätteläge där, målvakten flaxar till med plocken och jag skjuter rakt i den.

Rynos senaste mål kom i december (3/12 mot Malmö), och han var naturligtvis nöjd att återigen få göra mål. Men han hade gärna sett att det kommit fler.

– Det var skönt att få göra det, men surt att jag inte kunde göra ett till på slutet, säger Ryno besviket.

# Vad säger du om det mål du gjorde? - Det var ett bra PP-spel tycker jag. Vi får väldigt mycket tid och John gör ett jättejobb framför mål så målvakten ser ingenting, då brukar de gå in.

# Din syn på matchen i stort? - Jag tycker att vi har tillräckligt med chanser att göra ett mål till i alla fall och ta det vidare, men sen tycker jag att vi kan spela bättre och vara lite mer aggressiva in framför deras mål.

Kvartsfinal fyra var lagens tionde möte den här säsongen, och lagen känner varandra ganska bra vid det här laget. Ryno tycker att det har varit bra matcher, men att FBK måste hitta tillbaka till det spel som gjorde att man vann de fyra matcherna under grundserien.
- Jag tycker att det är roliga matcher, det är mycket känslor. Vi måste bara steppa upp och spela bättre med puck. Det gjorde vi mer i serien mot dem, och även i förra hemmamatchen, då kan vi vända det här, säger Ryno.

När slutspelet inleddes var Ryno uppsatt som trettonde forward i laguppställningen, men bland annat skador har gjort att han har fått en allt större roll.
- Det är klart jag inte ville börja som trettonde, men laget hade spelat bra mot slutet och det var bara för mig att jobba och göra det bästa av situationen. Nu känns det som att jag är inne på fyra kedjor igen. Det är bara att fortsätta att jobba, så ska vi vända det här, säger Ryno.

Luleå har nu med sig 3-1 i matchserien och Färjestad behöver nu vinna återstående matcher. Fokus är tydligt från FBK, det är en match i taget som gäller. Ryno lyfter också fram något av det han tror kommer att vara avgörande inför fortsättningen.
- Det har varit ganska jämna matcher och kan vi spela bra i 60 minuter, och sätta lite mer press på dem och jobba bakom deras backar så tycker jag de har lite problem med oss i egen zon. Det är det spelet vi måste få till ännu mer, då tror jag vi har goda chanser att vända det här, säger Ryno.

Det första målet har visat sig viktigt mellan Färjestad och Luleå den här säsongen, i åtta av de tio matcher man spelat så har laget som har gjort första målet vunnit matchen.
- Då får vi se till att göra första målet, säger Ryno med ett snett leende.
- Vi fokuserar på vår insats, gör vi den till 100% så tror jag att vi vänder det här.