• Huvudsponsorer

HV71 avgjorde sent i första kvartsfinalen

18 mars 2017 17:30
Matchreferat

HV71 - Färjestad BK 3-1 (1-1, 0-0, 2-0). FBK tog ledningen tidigt och HV kvitterade i slutet av första perioden. Det var länge en jämn, öppen match med många målchanser innan HV satte 2-1 med tre minuter kvar. Man avslutade sen med att sätta 3-1 i tom kasse.


Första perioden

Hemmalaget satte högsta fart från start men det var FBK som tog ledniningen redan efter 1:29. HV-målvakten skulle bara lägga plockhandsken på pucken i en helt ofarlig situation men missade och FBK´s Marcus Nilsson kunde sno den och trycka in 0-1.
HV fortsatte att ha mest puck men FBK höll dem på utsidan på ett utmärkt sätt. Det var istället bortalaget som hade flera riktigt vassa lägen för Alexander Johansson, Linus Perrson och Joakim Nygård, som åkte sig fri. Men Linus Söderström i HV-kassen räddade alla skotepå ett strålande sätt.
HV fick in kvitteringen i periodslutet då pucken hoppade över Anton Grundels klubba på anfallsblå och HV kom två mot en. Filip Sandbergs direktavslut var kliniskt och Lars Haugen i FBK-målet var chanslös.

Andra perioden

Precis som i första perioden var det HV som hade mer puck men FBK kontrade farligt hela tiden. Och det var vassa chanser åt båda håll, Simon Önerud hade en inbrytning som Haugen räddade. Milan Gulas hade sen en puck i ribban för FBK och Anton Gustafsson ett direktskott utanför i två mot en-läge. HV var starka i mitten av perioden men FBK-Haugen stod för ett strålande målvaktsarbete.
Lagen hade varsitt numerärt överläge men utan några farligare målchanser. I periodslutet hettade det också till lite mellan spelarna.
I artonde minuten gav HV-slarv i egen zon John Persson fritt läge men skottet smet över ribban. HV kvitterade i antal ramträffar kort efter då Ted Brithéns skott satt i högerstolpens insida.

Tredje perioden

Hemmalaget tog ett bastant grepp om spelet och fick ett powerplay som dock FBK jobbade bort på ett mycket bra sätt. Hemmalaget dominerade fortsatt men hade svårt att överlista storspelande Lars Haugen. FBK jämnade ut spelet och började skapa egna lägen i mitten av perioden och matchen kändes helöppen.
Det var dock HV som fick matchen dit de ville. 2-1 kom genom David Ullström som fann en minimal lucka mellan Haugens skydd och högerstolpen med 3:12 kvar.
FBK plockade ut målvakten och då kom även 3-1 i tom kasse för Simon Önerud och matchen var avgjord.
1-0 för HV71 i matcher i kvartsfinalserien och FBK spelar hemma i Löfbergs Arena nästa möte på måndag kväll.