Sportchefer överens om framtiden

9 maj 2018 14:00
Lagbygget

Sportcheferna i de två största klubbarna i värmlandshockeyn, Peter Jakobsson, Färjestad BK, och Thomas Fröberg, BIK Karlskoga, har pratat framtid.

– Båda klubbarna betyder mycket för hockeyn i Värmland och det är viktigt att vi har en bra dialog, säger Fröberg.


Det är inte något avtalsbundet samarbete det handlar om, utan mer att ha en bra dialog och relation till varandra.
– Visst, det har funnits saker bakåt i tiden som gnagt på ett eller annat sätt. Men vi ser framåt och att vi kan ha en konstruktiv dialog klubbarna emellan gynnar bara hockeyn, säger Fröberg.

– Det var jätteviktigt att BIK Karlskoga klarade sig kvar i Allsvenskan. Annars hade Värmland stått utan lag i den näst högsta serien och det hade inte gagnat någon, säger Peter Jakobsson.

I och med de nya lånereglerna i Allsvenskan blir det att bli lite annorlunda i år. Det blev idag klart att Färjestads talang Oskar Bäck spelar i BIK Karlskoga hela säsongen.
– Det är helt och hållet i linje med vad Oskar själv vill. Vi i Färjestad ser en långsiktig plan för Bäck. Men han kommer att, likt Adam Werner ifjol, spela hela sin säsong i Allsvenskan - och Oskar kommer att göra det i BIK Karlskoga. Det är alltså ingen utlåning i den bemärkelsen vi är vana vid utan han är Karlskogas spelare under hela kommande säsong.

– Det är inte helt enkelt för juniorer idag att ta en plats i ett SHL-lag, och det är även trångt i Allsvenskan. Oskar är i framkant i sin årskull och både han och vi tror att han kan komma att få en fin utveckling hos oss i BIK, säger Fröberg.

Det är även klart att Olle Eriksson-Ek kommer att spela i BIK Karlskoga kommande säsong.
– Där handlar det dock om en traditionell utlåning. Till skillnad från Oskar så kan vi, om behov uppstår, ta hem Olle till Färjestad. Vi vet hur utvecklande det varit för Adam Werner att spela en hel säsong i Allsvenskan och vi hoppas att Olle får samma utveckling, säger Jakobsson.