Lördag Lör 12 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan

Eriksson Ek: "Vi måste in framför mål"

21 mars 2016 22:50

– Luleå gör det bra idag, och vi gör det mindre bra, det var Joel Eriksson Eks korta summering av kvartsfinal 3. Han konstaterade också att det krävs mer spel nära framför Lassinantti för att göra fler mål.


Precis som i de två första kvartsfinalerna så var det hemmalaget som både tog kommandot och en tidig ledning. Den här gången var det Luleå som tog ledningen knappt fyra minuter in i matchen, en ledning som man höll matchen ut.
- Luleå gör det bra idag, och vi gör det mindre bra. Vi får försöka ta med oss det vi gjorde bra till på onsdag och sen jobba på det som inte var så bra, säger Eriksson Ek.

# Vad säger du om att hittills har hemmalaget tagit en tidig ledning som man kunnat spela på resten av matchen? - Ja det har varit så hittills. Vi hoppas att det fortsätter att vara så på onsdag, men att det bryts på fredag.

Luleå spelade ett bra försvarsspel över hela banan och såg till att göra det svårt för Färjestad när man spelade på sin ledning.
- De spelar tight och stänger till, vi kommer inte in och så blir det kanske att vi slarvar lite. Men vi måste in framför mål och skapa chanser. Det är klart att det kan bli frustrerande när vi inte får till det, vi vill ju vinna, konstaterar Eriksson Ek.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen lyckades till slut FBK att dyrka upp Luleås försvarslås när Milan Gulas reducerade. Efter målet skapades ett rejält tryck mot Lassinantti innan Wallmark fastställde slutresultatet 3-1 i tom kasse.
- Det blir väl så att de backar av lite och vi forcerar. Tyvärr räcker det inte hela vägen den här gången, men vi är ändå nära. Vi kommer ut lite bättre en bit in i tredje, men vi borde kommit ut ännu bättre och ännu tidigare, säger Joel.

# Vad säger du om din egen insats? - Jag tycket att det kan bli bättre.

Efter att Rasmus Asplund fick kliva av och i ett försök att få ut mer av laget under reduceringsjakten toppade Samuelsson laget och kastade om i kedjorna. Att spela med olika spelare skulle göra det svårare att hitta kemi håller inte Eriksson Ek med om.
- Alla känner varandra så bra i laget nu, så det är inget som ska påverka negativt.

Kvartsfinal fyra väntar på onsdag och Färjestad är nu inne i slutspelsbubblan där det är tätt mellan matcherna, en fördel enlog Eriksson Ek.
- Det är skönt med match direkt, det är så här man vill att det ska vara, matcher hela tiden.

# Hur ska ni göra för att slå Luleå på onsdag? - Vi måste försöka komma ner mer på djupet, komma ner bakom deras backar på ett helt annat sätt. Sen få med våra backar i anfallen så att de kan skjuta och vi kommer in framför mål och får returer som vi kan göra mål på.

Kort mellan matcherna och uppladdningen för onsdagens match har redan börjat. Och man kan bara hålla med Joel att det är så här man vill ha det, matcher varannan dag. Vi får också hoppas att Eriksson Ek har rätt i att hemmasviten fortsätter på onsdag.