• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec

Juniorerna i topp – överallt

14 december 2017 12:00
Junior

J20 vann SuperElit Södra, J18 vann Elit Västra och U16 toppade även de sin tabell när nu serierna går in i en annan skepnad med sina fortsättningsserier.
– Man kan inget annat säga än att det varit en bra höst, medger J20-tränaren Staffan Lundh.


Vad är det då som har gjort att denna utveckling kommit rakt över hela linjen? Det finns inga klara svar, men däremot en del teorier om varför det blivit som det har blivit.
– Vi lade om tiden då killarna är här. Istället för att vara här på morgonen för träning, sedan till skolan, för att på eftermiddagen återvända till hallen för ytterligare träning. Det blir ungefär 12 timmar om dagen för killarna och chansen till återhämtning är då inte speciellt god. Nu kör vi dubbla pass på förmiddagen innan de åker till skolan och de har kvällarna fria. Om det sedan är en av orsakerna till de resultat vi sett under hösten låter vi vara osagt, men vi tycker att killarna känns fräschare, säger Staffan Lundh.

Tidsoptimeringen gäller ju inte bara spelarna utan också ledarna.
– Såklart. Nu har ju vi en större chans att planera träningarna och få en bättre kvalitet i det vi gör. Med det gamla upplägget så gick eftermiddagen åt att planera kvällspasset, och kvällen till att förbereda morgondagen. Nu får även vi lite tid över och kommer pigga och fräscha när dagen börjar, ler Lundh.

En annan positiv förändring är arbetet med bland andra Pelle Prestberg och Roger ”Ragge” Johansson. Med sin spetskompetens har de kommit in och jobbat mycket med detaljer, både individuellt och som lag.
– Ibland kan snacket om spetscoacher bli lite överdrivet. Vi får inte glömma att vi är ett lag, och skulle alla bara tänka på sin egen kompetens så skulle vi ha ett gäng duracellkaniner på isen som bara körde sitt race. Men både Pelle och Ragge har en större blick för det här än bara den individuella utvecklingen. De ser många av våra matcher och är med och bidrar i gruppen om hur vi ska kunna förbättra och framförallt vad de från sin kant sett vad som måste förbättras. På så sätt har de blivit en resurs för hela gruppens utveckling och inte bara på det individuella planet, menar Staffan.

Rent spelmässigt anser Lundh att årets trupp förmodligen har en större jämnhet än kanske året innan. Samma gäller i U18, där Lundh ibland får låna in killar för att täcka upp skador, a-lagsspel och annat. Det har fungerat väl.
– ”Feffe” (Fredrik Jonsson, U18-tränare) och gänget har gjort ett jättebra jobb. Många av de killarna som kommit från hans U18 och spelat med oss har gjort det med bravur, och det ska man betänka, att i den här åldern skiljer sig killarna ganska mycket åt när det gäller fysiken. Något år i skillnad märks ibland väldigt tydligt, men det har funkat bra.

Det finns en stor stolthet hos ungdomsteamet över alla de som nu får dra på sig landslagströjan.
– Några har ju varit med under hela resan så att säga, men när nu till exempel Wilson Johansson och Carl Berglund får åka på elitcampen för U18 så är det extra kul då de inte varit med tidigare år.

Det andas optimism i korridorerna – inte minst inne hos Staffan, Feffe och de andra i juniorlagen.