Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Tredje ronden till Luleå efter ny hemmaseger

21 mars 2016 21:52

Luleå - Färjestad 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)


Första perioden: Luleå fick chansen att ta ledningen direkt i matchinledningen då man fick spela powerplay redan efter 12 sekunder. Det blev inget riktigt tryck mot Pogge, men hemmalaget fick grepp om taktpinnen. Matchen var inte fyra minuter gammal när Luleå drog nytta av det inledande spelövertaget och gjorde matchens första mål. Efter att Luleå skapat tryck i Färjestads zon hamnade Jonathan Granström ensam framför Pogge, från sin position bakom mål hittade Johan Harju Grannström som kunde prickskjuta in 1-0 efter 3:52.

Under den första halvan var det hemmalaget som hade pucken mer och skapade längre anfall, efter tio minuter ledde Luleå skottstatistiken med 9-3. Men det var Joakim Nygård som var närmast att göra mål, men pucken gick i stolpen. Trots ett övertag så var det inte så farliga lägen som Luleå vaskade fram.

Inledningsvis kom Färjestads lägen främst efter spelvändningar, under periodens andra halva blev Färjestads anfall lite längre. Men det resulterade inte i några farliga målchanser.

Luleå fick en ny chans i powerplay efter 16:32, den här gången gav det utdelning för hemmalaget. Jacob Miflikier kom med fart längs kanten lyfte in en lång och exakt passning till Johan Harju som direktsköt 2-0 efter 17:26, Pogge hann inte över och pucken gick in.

Med tolv sekunder kvar fick Färjestad sitt första powerplay, man hann inte skapa några farligheter och fick därmed inleda andra perioden i powerplay.

Andra perioden: 17 sekunder in i perioden fick Färjestad chansen i fem mot tre i 1:31, men man lyckades inte etablera något spel som testade Luleåförsvaret. Närmast att reducera var Joel Eriksson Ek som fick ett öppet läge, men pucken smet utanför målramen. Även Nygren hade några skott som hotade, men hittade inte nät.

Annars påminde matchbilden den i den första perioden. Luleå hade mer av spelet och Färjestad hade svårt att få igång sitt eget spel och anfallen blev för korta för att vara något riktigt hot.

Färjestad skapade fler målchanser i den andra perioden, men det blev inte jättefarligt. Oftast hamnade man på utsidan och lyckades inte bryta in framför mål.

På en spelvändning kom Johan Ryno igenom i slutet av perioden, men Lassinantti stoppade skottet.

För Luleås del var det bland annat Toni Rajala som höll sig framme och skapade oreda. Men vi fick inte se några mål i den andra perioden, ställningen var 2-0 efter 40 minuter.

Tredje perioden: Luleå försvarade sin ledning på ett bra sätt i den tredje perioden, man fortsatte att pressa Färjestad högt och såg till att gästerna inte kunde bygga upp sitt spel från egen zon. Det resulterade i bra målchanser och Pogge fick visa klass vid några tillfällen.

De gånger Färjestad väl kom ner i anfallszon hamnade ofta Luleå djupt och Färjestad kunde skapa tryck, men kunde inte spela runt och utnyttja ytorna som uppstod.

Samuelsson vaskade runt i kedjorna och halvvägs in i perioden lyckades man skapa större oreda i Luleåzonen, men det blev inga avslut på mål.

Luleå såg ut att ha kontroll på händelserna och efter 15 minuter hade FBK inte fått något skott på mål. Men Milan Gulas såg till att det blev dramatiskt under periodens slutminuter. Efter en tekning i anfallszon fick Micke Johansson tillbaka pucken och hittade Gulas som gick på mål, gjorde en snygg dragning, rundade Lassinantti och kunde lägga in 2-1 efter 15:08. Det var Färjestads första skott på mål i den tredje perioden.

Målet var startskottet på en riktigt bra slutforcering från Färjestads sida, där man skapade många bra chanser. I spel sex mot fem fick Micke Johansson ett riktigt bra läge, Gulas spelade över till Johansson som hade mycket nät att sikta på men Lassinantti hann över och räddade.

Sekunderna senare hamnade pucken i övergivna Färjestads kasse istället, Lucas Wallmark fastställde slutresultatet 3-1 efter 19:02.

Segern gör nu att Luleå har en 2-1-ledning med sig till Karlstad och kvartsfinal 4 som spelas på onsdag.