Rookiekontrakt för Oscar Lawner
Publicerad: 2020-03-02
Lagbygget
Tänk dig tillbaka till den dagen du fick ditt första jobb. En fin känsla! För Oscar Lawner har det precis hänt. Han har skrivit på sitt första professionella hockeykontrakt.

 – Det är en dröm som slagit in. Att få skriva ett kontrakt med Färjestad, klubben där man alltid velat spela, är inget annat än jäkligt häftigt, säger han.

Det var för någon vecka sedan han spelade sin 100:e minut i SHL. En parameter som garanterar ett rookiekontrakt. Sedan återstår det att förhandla läng på kontrakt och lite annat. Nu är det klart och Oscar Lawner har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över innevarande säsong plus ytterligare två. Det innebär också att han från och med nästa säsong räknas in som en av spelarna i a-truppen.
– Det känns ju fantastiskt kul att få det här kontraktet. Jag är glad och stolt över mig själv som har tagit mig till ett läge som varit en dröm sedan jag var liten, säger han och syftar på kontraktet.

Peter Jakobsson tycker det är roligt att få erbjuda Oskar ett rookiekontrakt.
– Han blir det andra spelaren under säsongen som vi skriver med. Albert var först, och ska vi se tillbaka så spelar både Carl och Bäck på samma typ av kontrakt. En stor eloge till hela vårt system som utbildar killarna så bra att de kommer upp i a-laget och per definition spelar till sig ett rookiekontrakt, säger Jakobsson.

För Lawner finns det inga handbromsar längre - om det ens har funnits några.
– Nu när kontraktet är klart så kan man släppa det och bara fokusera på hockeyn. Det är klart att det blir lite funderingar innan allt är på pränt, men nu är det bara att gasa. Med tanke på skadeläge och sjukdomar så kanske det kan bli lite spel i A-laget framöver. Nu är det bara upp till mig att ta chansen när den ges, säger han.

Johan Pennerborn är full av beröm när det kommer till 19-åringen från Kil.
– Han är lite irrationell i sitt spel. Han går gärna rakt, utan krusiduller och har varje gång han kommit in och varit med oss haft en bra attityd. Han är glad och en kille som jobbar hårt för laget. Det ska bli spännande att få följa hans vidare utveckling, säger Pennerborn.

I morgon väntar HV 71 på hemmaplan, och hur det blir med Lawners egen medverkan visste han inte idag.
– Nej, jag har inte koll på det just nu. Kommer chansen så ska jag ta den, säger han.

Och med tanke på att mungiporna gick från öra till öra under pratstunden så är det ingen tvekan om att Oscar Lawner just nu är en mycket glad 19-åring!

Kommunikatör Stefan Eriksson