Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Idag 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

Tre mål i första avgjorde andra kvartsfinalen

19 mars 2016 18:51

Färjestad - Luleå 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)


Första perioden: De heta känslorna från den första kvartsfinalen fanns kvar när kvartsfinal två drog igång, men under den inledande perioden var det inte lika långa gruppkramar efter avblåsningarna som det var förra matchen i Luleå.

Färjestad fick tidigt hål på Joel Lassinantti i Luleå-kassen, målet kom efter en spelvändning där Micke Johansson och Milan Gulas kom två mot noll. Det var Niklas Arell som svarade för den öppnande passningen till Gulas som fintade ner Lassinantti och försökte lägga pucken vid sidan av målvakten. Craig Schira kom bakom och tryckte in Johansson och Gulas, Johansson blev sist på pucken och efter videogranskning godkändes målet. 1-0 efter 3:49.

Knappt fyra minuter senare utökade FBK sin ledning, och det var ett riktigt kämpamål. Martin Röymark och John Persson jobbade hårt längs sargen bakom Luleåmålet, Persson vann pucken och spelade till Röymark. Norrmannen försökte gå köksvägen och trycka in pucken med en backhand, Lassinantti stoppade med benskyddet men pucken gick rakt ut till Rickard Wallin som tryckte in 2-0 efter 7:41.

Det var Färjestad som inledde matchen bäst, man spelade med fart och såg till att gästerna inte fick igång sitt spel. Det var ombytta roller mot första Kvarten, där det var FBK som hade svårt att få till långa anfall. Färjestad skapade ett mäktigt tryck i powerplay halvvägs in i perioden, men man fick inte utdelning trots flera bra chanser.

Periodens tredje mål kom istället med knappt fyra minuter kvar. Micke Johansson hittade Joakim Nygård med en lång genom Luleåzonen efter att Gulas vunnit tillbaka pucken. Nygård fanns på bortre stolpen och tryckte in 3-0 efter 16:13. 3-0 var också ställningen eter 20 minuter.

Andra perioden: Det blev en väntad matchbild i den andra perioden, Luleå låg på för en reducering och Färjestad såg till att inte gå bort sig och låg på rätt sida. Inledningsvis var Färjestads försvarsspel riktigt bra, man låg rätt, stängde ytor och gjorde det svårt för gästerna utan att hamna för djupt i egen zon. Men ju längre perioden gick desto hårdare tryck fick gästerna till, och halvvägs in i perioden fick Pogge göra några viktiga räddningar.

Det var fortfarande mycket känslor på isen, men det var tydligt att Färjestad ville spela smart och inte bjuda på något så man höll oftast kyliga efter avblåsningarna. Men med knappa minuten kvar av perioden hettade det till bakom Luleås mål efter en avblåsning. Travis Turnbull och Christian Jaros var inte helt överens och det vevades en hel del. Turnbull fick 2+2 och Jaros 2+2+10 då han kastade handskarna. Det var också grinigt när spelarna skulle lämna isen då inte alla lydigt ville gå i samlad tropp till respektive omklädningsrum.

3-0 var ställningen också efter två perioder, skotten visade 8-11.

Tredje perioden: Gästernas reduceringsjakt fortsatte i den tredje perioden, de klev upp högt i banan för att skapa tryck mot FBK-kassen. Till skillnad mot den andra perioden så lyckades Luleå att skapa tryck i Färjestads zon, och efter drygt sex minuter var första etappen i Luleås reduceringsjakt över. Färjestad lyckades inte få grepp om pucken i egen zon och Johan Harju fick pucken bakom FBK-kassen, Harju spelade vidare till Lucas Wallmark som ur snäv vinkel satte 3-1 efter 6:17.

Luleå fortsatte att se till att det blev mer spel i FBK-zonen, Färjestads anfall var korta och det var få kombinationer innan man fick vända hem och försvara sig. Med sex minuter kvar fick Färjestad en andhämtningspaus då man fick spela powerplay. FBK spelade runt i Luleås zon utan att skapa något jättetryck, och Lassinantti sattes inte på några större prov. Men två minuter försvann i gästernas jakt på ytterligare en reducering.

Med drygt tre minuter kvar av perioden chansade Luleå med en extra utespelare, de skapade tryck i Färjestads zon. Ett tryck som varade i två minuter innan Joel Eriksson Ek från mittzon lyfte in slutresultatet 4-1 med en backhand efter 18:48.

Det blev lite extra känslor även under avslutningen av matchen och Tyrväinen och Granström fick avluta matchen i utvisningsbåset, och det var inte bara artigheter som utbyttes vid slutsignalen. Men när krutröken lagt sig stod det alltså 4-1 till FBK på resultattavlan och det står nu 1-1 i matcher när kvartsfinalserien vänder tillbaka till Luleå på måndag.