• Huvudsponsorer

Joel Eriksson Ek i huvudrollen

15 mars 2017 23:24
Eftersnack

I avstängde Johan Rynos frånvaro var det 20-årige Joel Eriksson Ek som gick i bräschen när Färjestads tog sig till kvartsfinal. Joel låg bakom två av målen vid 5-3-segern i den avgörande matchen mot Djurgården.
– Vi var det bättre laget idag, säger FBK-centern.


Visst har Johan Ryno varit motorn i Färjestad denna säsong i formationen med Alexander Johansson och Joakim Nygård. Efter avstängningen på Ryno så undrade man vem som skulle kliva fram i hans ställe. Ersättaren Rasmus Asplund eller någon annan? Asplund växte under matchen som Rynos ersättare men den som verkligen klev fram var jämnårige Joel Eriksson Ek. Joel var delaktig i det mesta, stark med pucken, riktigt tuff och rejäl i närkamperna och, inte minst, målskytt två gånger.
Först 1-1-målet i andra perioden.
– Milan (Gulas) träffade stolpen och jag fick klubban på pucken. Sen skulle de rensa bort den men den tog på min axel och in i mål, berättar Joel.
Sen jobbade han fram pucken till Per Åslunds 4-2 efter ett långt byte och en fysisk styrkedemonstration innan han själv avslutade med 5-3 kom i tom kasse med 34 sekunder kvar.
– Bara att kämpa in den, säger den urstarke 20-åringen.
– Vi trodde på oss själva, vi vinner rättvist och var det bättre laget idag.
FBK till kvartsfinal och Joel Eriksson Ek har varit ytterst delaktig till avancemanget med sina 3 mål och 2 assist på de 3 matcherna i åttondelsfinalen, bäst i laget.
Lita på att han kommer att fortsätta på samma sätt i kvartsfinalerna mot HV71.