• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan

Färjestad startar damlag

25 mars 2014 11:26

Skåre BK:s verksamhet går upp i Färjestad BK.
Och Färjestad BK startar därmed ett damlag för första gången i klubbens grönvita färger.


Skåre BK har tidigare under våren offentliggjort att man haft som avsikt att gå samman med två andra ishockeyföreningar. Av olika skäl har nu de planerna helt lagts åt sidan. Istället sker en annan förändring för Skåre BK som förening.

En större förändring, som kommer att gagna ishockeyn för både pojkar och flickor i Karlstad och Värmland.

Färjestad BK tar över Skåre BK:s verksamhet från och med säsongen 2014-2015. Skåre BK blir därmed en del av Färjestad BK:s organisation.

Det innebär också att Färjestad tar över den damverksamhet som Skåre BK administrerat och damlaget kommer i fortsättningen att spela under Färjestads klubbmärke och blir därmed föreningens första damlag.

– Det är såklart sentimentalt att Skåre BK, som funnit i snart 80 år, försvinner. Men vi hamnar i, som vi ser det, en av Sveriges mest välskötta och framgångsrika ishockeyföreningar. Vi ser därför väldigt ljust på framtiden, säger Skåre BK:s ordförande Per N Lekemark.

– Vi har ju sedan flera decennier haft ett tätt samarbete med Skåre BK i olika former. Att vi nu tar steget fullt ut känns bara naturligt, säger Färjestad klubbdirektör Håkan Loob. Det här kommer att gynna alla våra spelare som får en tydligare bild av vår organisation och vilka möjligheter som finns inom den.

Samgåendet betyder också att Färjestad för första gången kommer att ställa ett damlag i klubbens färger på isen när Skåres damlag lag i div I nu blir Färjestad BK.
Laget slutade föregående säsong tvåa i div I Västra, en poäng efter seriesegrarna Sandviken. Laget vann elva av sina 15 matcher i serien.

–Vi har genom arbetet med Färjestad BK Hockeyallians sett ett växande intresse för tjejhockey i Värmland, i samband med exempelvis evenemang som Girl Power Camp och ett större rekryteringsprojekt. En målsättning i Hockeyalliansens projekt har just varit att bygga förutsättningar för en starkare position för tjej- och damishockeyn i regionen och det här är ett tydligt resultat av det arbetet.

– Att Färjestad BK nu får ett damlag är ett naturligt steg både för tjej- och damhockeyn i Värmland och för vår egen verksamhet. Ishockeyn har ett starkt fäste i regionen och vi ser dam- och tjejishockeyn som en självklar del av tillväxten inom ishockeyn, säger Håkan Loob.