Programmet när FBK premiärspelar

1 augusti 2013 12:00

Norska mästarna Stavanger Oilers blir Färjestads premiäruppgift för säsongen 13-14.
Matchen spelas i Arvika lördagen den 3 augusti.
- Det ska bli roligt och intressant att låta våra norrmän mäta sig mot sina landsmän som är norska mästare som upptakt inför European Trophy-starten två veckor senare, säger Leif Carlsson Färjestads tränare.


Så här ser programmet för dagarna i Arvika ut;

Fredag 2 augusti:

10 - 12 FBK träning ishallen Arvika. (Enbart för FBK)

Lördag 3 augusti:

10 - 11.50 Målvaktsträning med Erik Granqvist. Alla ungdomsspelare från västvärmland med omnejd är välkomna att deltaga.

12 - 12.50 "Lek på is" tillsammans med FBK spelarna

13 -13.10 Autografskrivning FBK utanför omkl.rum C.

15.00 Matchstart Färjestad - Stavanger

Färjestad har de senaste säsongerna traditionellt öppnat säsongen mot Leksand, en träningsmatch innan European Trophy har startat.

– I år är ju Leksand i samma serie plus att vi möter dem redan i inledningen av serien och därför var det inte lika aktuellt, säger sportchefen Jörgen Jönsson.

Istället blev det norska mästarna Stavanger Oilers, som den senaste säsongen vann mästerskapet efter finalvinst över Vålerengen.

Oilers har klivit fram på allvar som en av de största norska klubbarna och spelat final de tre senaste säsongerna och vunnit två guld. Klubben har nått minst semifinal sex år i rad.
Klubben uppstod efter Vikings konkurs i slutet av 90-talet och blev 2001 Stavanger Oilers (fast det officiella namnet är Stavanger Ishockeyklubb) och har sedan den senaste säsongen nybyggda (invigdes 12 oktober) DNB Arena som hemmarink.
Den 4 500 åskådare stora arenan kostade 210 miljoner norska kronor att bygga och utrustades redan från början med en rink med NHL-mått och 36 VIP-loger.

Inför den kommande säsongen har FBK-veteranen Tore Vikingstad, 37, beslutat sig för att lägga av. Vikingstad, som spelat nästan 500 matcher i tyska DEL, spelade två säsonger (98-00) i Färjestad.
Däremot kunde sportchefen Pål Higson förlänga med nyckelspelarna Martin Strandfeldt (som spelade med Bofors 05-06) och Christian Dahl-Andersen.

Strandfeldt svarade för 64 poäng (31+33) på 45 grundseriematcher och gjorde därmed sin tredje raka grundseriesäsong över 60 poäng. Ingen tvekan om att den 32-årige stockholmaren är klubbens nyckelspelare offensivt tillsammans med Dahl-Andersen som vann den interna poängligan med sina maffiga 78 poäng (26+52) på 45 matcher i serien och 19 poäng (8+10) på 17 slutspelsmatcher.

Finske centern Juha-Pekka Loikas, som räknas också som en av ligans bästa forwards, har också förlängt sitt kontrakt med klubben

Matchen och helgen i i Arvika blir också kickoff för hela FBK-organisationen.

Färjestad har traditionellt förlagt sin personalupptakt för tredje året i rad till just Arvika. Hela organisationen, ett 60-tal personer, har valt att förlägga en tvådagarskonferens till Arvika och Ingesunds Folkhögskola.

Konferensen har de senaste åren haft ett omfattande värdegrundsarbete som bas som utmynnat i policydokument för allt från spelare, ledare, anställda och ungdomsverksamheten.

– Nu tar vi det arbetet vidare och kommer i år att fokusera en del kring sociala medier och hur vi ska agera och bete oss i dagens snabba kommunikationsvärld, säger Bo ”Kulon” Lennartsson.

Färjestad har sedan tidigare ett bra samarbete med Arvika HC och Arvika Kommun.
- AHC och kommunen har alltid svarat för ett bra värdskap och vi har alltid känt oss välkomna och gör så även nu, avslutar Lennartsson.¨

Färjestad möter Stavanger i Arvika den 3 augusti och spelar sedan första ET-matchen hemma i Löfbergs Lila Arena den 13 augusti mot IFK Helsingfors, en match som också är invigningsmatch på ungdomsturneringen Nordic Youth Trophy.