• Huvudsponsorer

Sommarläsning: Kompisarna återförenade i Färjestad

4 juli 2017 17:07
Sommarläsning

Efter att ha varit i olika lag under de två senaste säsongerna är nu kompisarna Michael Lindqvist och Theodor Lennström återförenade. Och det är i Färjestads tröja de båda nu ska ta SHL med storm.


Det känns direkt. Att de här två har en historia ihop går inte att ta miste på. Två unga grabbar från huvudstaden som hamnat ”i spenaten” och som nu ska visa en kunnig och ibland kräsen Karlstadspublik att de är att räkna med.

– Har man spelat i AIK så är man inte helt ovan med att ha stora krav på sig från fansen. Det är inget jag har några som helst problem med utan ser det mer som en sporre. Spelar man bra så är folk glada, brukar inte vara så mycket svårare, säger Michael Lindqvist som har kommit ny från AIK.

Kompisen Teodor Lennström är en riktig innerstadskille.
Uppväxt på Kungsholmen i unga år, men inte främmande för att vistas på mindre orter.
– Jag är mer en sån kille som gillar lugnet. Storstan är inte riktigt min grej utan jag finner en stor tillfredsställelse i att ta en fisketur för att nämna något.

Det är två mogna unga män som sitter på andra sidan lunchbordet.
Lennström bröt för två säsonger sedan upp från AIK och sökte en ny utmaning, och flyttlasset gick till BIK och Karlskoga. En flytt han inte ångrar.
– Det var två kanonår i Karlskoga, säger han och skrattar till när han kommer på hur kul det egentligen lät. I kanonstaden fick han sitt stora genombrott och även sitt självförtroende tillbaka.
– Jag fick spela mycket och det sköna med flytten till Karlskoga var att det gick att vara sig själv på ett helt annat sätt. Att jag fick spela mycket gjorde helt klart att jag utvecklades under de säsonger jag var där, säger han.

Att Lennström, av lagkapten Alexander Johansson lite internt kallad Lennart, hade ett finger med i att ”Linkan” till slut hamnade i FBK är ganska klart.
– Vi har ju alltid pratat mycket och eftersom vi spenderat fem säsonger tillsammans i AIK tidigare så har vi alltid sagt att det skulle vara kul att spela ihop igen. När sen ”Teddan” blev klar så började man ju fundera. Kanske skulle det kunna bli av nu, säger Lindqvist.

Den poängstarke forwarden ville dock vänta med allt övergångssnack till säsongen var över. En säsong som lite typiskt tog slut mot Lennströms BIK Karlskoga. När det väl blev aktuellt så gick det ganska snabbt.
– Jag ville åka hit och känna på stället. Efter att ha träffat Peter Jakobsson och Håkan Loob så kändes det klart. De gav ett superproffsigt intryck och på vägen hem bestämde jag mig, säger Lindqvist.

Vi kan nog räkna med ett och annat hyss från killarna när de blir varma i kläderna. När ”Teddan” under samtalet går för att hämta kaffe så skvallrar ”Linkan” om den gången Lennström kom upp i AIK’s a-lag och att han då blev lurad att han var yngst och därmed fick plocka puckar efter träningen.
– Det tog väl någon månad innan det kom fram att han blivit blåst. Jag är en månad yngre än ”Teddan”, skrattar han.

Nu väntar en ny säsong och polarna är tillbaka i varandras sällskap. Det märks att det är en djup vänskap - en känsla man får när man sitter ned och pratar med grabbarna. De ser båda fram emot att få ta stor plats i det nya Färjestad som nu växer fram.
– En anledning till att det var ett så starkt alternativ. Det känns som klubben gör om på många sätt och på så sätt blir det extra inspirerande att få vara en del av det, säger de båda nästan i mun på varandra.

– Men vi vet vad som krävs. Kraven på laget är höga här och presterar man inte så får man höra det. Engagemanget tyder på att folk bryr sig om hur det går och utan supportrar så blir det ganska trist. Vi hoppas väl att det finns ett uns av tålamod, från oss och från alla som följer oss, säger Lennström.

Det märks tydligt hur laddade de båda är inför uppgiften som komma skall. Båda har på den korta tid de varit här gjort sig hemtama i staden och gillar vad de hittills sett av den.
– Det är en mindre stad men den har allt man behöver. Allt vatten runt omkring sätter en skön prägel på staden och jag trivs alldeles utmärkt, säger Lindqvist.

Efter en långlunch med grabbarna så är jag tämligen övertygad om att båda två kommer att ta en ganska tydlig roll i årets upplaga av Färjestad BK. Ingen av dem kommer att be om ursäkt för sin närvaro på isen, och om det skulle komma någon som kör på vår målvakt medan Lennström är i närheten så kommer det att få konsekvenser.
– Då får de skylla sig själva, helt enkelt.

Inställningen till arbetet är det inga fel på.