Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Damerna föll i kvalet

27 februari 2015 00:03

Trots en riktigt bra start slutade torsdagens kvalseriematch med en uddamålsförlust för Färjestads damer, efter två powerplay-mål i tredje perioden av gästande SDE HF.


Färjestad och gästande SDE HF hade en vinst och en förlust vardera med sig in i den tredje omgången av kvalet till Riksserien. Stockholmsklubben slutade näst sist i årets Riksserie och utgör därmed, tillsammans med jumbon Sundsvall, högstaligans bidrag till årets kvalserie.

”Som vanligt visste vi ju inte vad vi har att förvänta oss annat än att de kommer från en högre serie”, konstaterar assisterande tränare Anton Karlsson efter matchen. ”Vi tänkte oss väl att vi skulle hamna någonstans som i Sundsvallsmatchen tempmässigt och spelmässigt.”

Ja, det blev en ganska snabb, lite grinig och riktigt underhållande match. Färjestad inledde starkt och hade 1-0 efter första perioden och 2-1 efter två perioder, men SDE kändes hetare i både andra och tredje perioden och kunde gå ikapp och förbi i slutperioden. 2-3 blev slutresultatet.

”Jag tycker att vi kommer ut bra i första perioden och att alla tre femmorna gör ett jättebra jobb i inledningen”, summerar Anton. ”Vi tar bra beslut, skapar lägen och får 1-0 med oss in i första pausen. Vi är nöjda med första perioden, men i andra trycker de tillbaka oss under i stort sett hela perioden.”

”I den första perioden var det vi som vann nästan alla närkamper, i andra kliver de upp och är lite hetare än oss. De tar tillbaka pucken gång på gång och det blir jättejobbigt för oss samtidigt som vi gör det svårt för varandra genom svåra pass och en del dåliga val. Det vi gör bra genom hela matchen är att vi oftast lyckas hålla dem på utsidan. Det blir tydligt i andra perioden när de inte får fram så många skott mot mål trots att de tillbringar nästan hela perioden i vår zon.”

I tredje perioden blir det två powerplay-mål för SDE som avgör matchen.

”Efter en bra första och en mindre bra andra period sa vi inför sista perioden att det skulle krävas en riktigt bra tredje period för att vinna. Men tyvärr orkade vi inte riktigt komma tillbaka. Att vi sedan blir utvisade hänger ju ihop med att de har så mycket puck, och i powerplay blir det tydligt, precis som mot Sundsvall, att de har en del riktigt skickliga spelare som de toppar med. Och de avgör ju med två powerplaymål.”

”Det är tur att Linda är så bra i målet, annars hade det nog kunnat bli ytterligare några mål till i baken”, konstaterar Anton. ”Vi delar ut ett pris internt i laget efter varje match till en spelare som varit lite extra bra och Linda fick det idag.”

Färjestad har haft ett rejält bortfall av spelare på grund av sjukdom under den gångna veckan, men saknade vid matchstart på torsdagskvällen ”bara” Emma Thomann och tränaren Jan ”Lais” Labraaten som fortfarande är sjuka, samt de båda långtidsskadade spelarna Sara Kask och Lisa Östman.

Laget tar nu nya tag inför en helg med dubbla hemmamatcher. Södertälje väntar hemma i Kobbs Arena på lördag klockan 13.15 och på söndag 13.30 gästar serietvåan Djurgården Löfbergs Arena.

”Matchen mot Södertälje på lördag ska bli superkul!”, avslutar Anton. ”De kommer också från division 1 och den matchen känns på förhand som en spännande match och en bra värdemätare. Sedan väntar Djurgården på söndag, och då blir det åka av!”