• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Stark FBK-seger i Scandinavium

18 januari 2018 21:15
Matchreferat

Frölunda - Färjestad 1-4 (0-2, 0-0, 1-2). FBK stod för en grym inledningsperiod och tog ledningen med 2-0, mål av Nygård och Persson. Efter en mållös mittenperiod gick man upp till 4-0 i tredje efter Asplunds och Fogströms fullträffar. Starbil FBK-seger till slut även om Frölunda reducerade till 1-4.


Första perioden

Den befarade anstormningen från hemmalaget uteblev då Färjestad spelade oehört aggressivt och tog ett stabilt grepp om matchen. Det var FBK som skapade lägena och 0-1 kom ganska logiskt. Jens Westin spelade in till Joakim Nygård som sköt. Frölundamålvakten Johan Mattsson räddade men Nygård klippte in returen efter 2:36.
Det aggressiva spelet gjorde att FBK bröt högt upp i banan och kunde vända snabbt. I sjunde minuten stod Nygård för en sådan brytning när han stal pucken av hemmabacken Adam Almqvist och spelade fram till Linus Persson som kom vid högra, bortre stolpen och tryckte in 0-2!
Karlstadslaget forsatte spela sitt eget spel och Frölunda hade jätteproblem att komma in i anfallszonen. FBK var närmare att utöka sin ledning än att Frölunda skulle reducera, Johan Ryno och Per Åslund hade bästa chanserna.
Hemmalaget fick ett numerärt överläge med drygt två minuter kvar och man hade ett jättetryck mot FBK-kassen men gästerna försvarade sig uppoffrande och Lars Haugen spelade prickfritt i målet. 0-2 i paus efter 6-12 i skott efter en grymt stark period av FBK.

Andra perioden

Hemmalaget fick två raka numerära överlägen och hade några fina målchanser men FBK försvarade sig mycket bra, samtidigt som Haugen spelade otroligt lugnt och säkert mellan stolparna.
I spel fem mot fem var det böljande spel där båda lagen hade sina perioder med spelmässig dominans. Det var dock inte så många heta målchanser, lagen tog ut varandra lite grann och höll varandra på utsidan. 0-2 stod sig till andra pausen efter 11-5 i skott och FBK hade fortfarande bra kontroll, man var aggressivare och vann många närkamper. Tyvärr utgick FBK-centern Johan Ryno tidigt i perioden.

Tredje perioden

Hemmalaget kom ut med betydligt bättre fart och aggressivare spel men hade svårt att skapa vassa lägen. Istället var FBK nära att öka på sin ledning när man fick straff i fjärde minuten efter Fabian Zetterlunds friläge. Per Åslund tog straffen men Frölundamålvakten läste den och räddade.
Hemmalaget försökte offensivt men FBk hade full kontroll på matchen och i en spelvändning i elfte minuten kom Rasmus Asplund fri och han satte pucken högt på hemmamålvaktens klubbsida, Fabian Zetterlund stod för en grym framspelning.
Bara 46 sekunder senare kom 0-4 i en ny spelvändning. Nu var det Niklas Fogström som fyllde på och kunde sätta pucken lågt via hemmamålvakten.
Matchen var avgjord men Joel Mustonen kunde spräcka hemmanollan med 1:49 kvar via en FBK-spelares benskydd, lite trist för Haugen som gjort en fantastisk match och inte fick hålla nollan.

En grym insats av FBK som defensivt stod för en av säsongens absolut starkaste insatser. Aggressiviteten, offerviljan, lagspelet höll absolut toppklass ikväll och man plockade med sig tre oerhört välförtjänta poäng hem till Karlstad.