Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Alexander Johansson blir Färjestad trogen

15 augusti 2017 15:59
Lagbygget

Färjestads lagkapten Alexander Johansson har idag skrivit på ett nytt kontrakt med Färjestad BK. Han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och har förlängt det med ytterligare tre.
– Jag är så otroligt och ärligt glad idag för det här har varit min vilja sedan jag klev in här för min första dag i klubben, säger Johansson.


Efter en succéartad första säsong i Färjestad, där han tillsammans med Johan Ryno och Joakim Nygård etablerade en poängstark enhet, så står det nu klart att Alexander Johansson gör sina kedjekompisar sällskap i några år till.

– Jag är genuint glad för mig och min familj idag då vi vet att vår framtid blir i Karlstad och Färjestad. Vi har trivts ypperligt här sedan vi kom hit och det känns tryggt och skönt att vi alla är med på resan och för egen del så känns det helt fantastiskt att få vara kvar här, vilket har varit mitt mål sedan den dagen jag klev in här för första gången, säger han.

Både Peter Jakobsson och Alexander Johansson ville ha en bra längd på kontraktet, vilket nu båda parter är nöjda med.
– Det har varit ett flerårskontrakt på bordet sedan vi började snacka lite löst i februari. Det är alltid lite fram och tillbaka i en förhandling beroende på olika saker men tre år är vi båda jättenöjda med, säger han.

Med fyra år dokumenterade år kvar i Färjestad är det inte utan att Alexander själv känner att hans roll kommer att förändras en aning.
– Man tar ju ett stort famntag om hela föreningen i och med att man vet att man kommer att vara del av den under så lång tid. Det är något som jag gillar och ser fram emot att får vara en del av Färjestad BK en lång tid framöver. Viljan att få folk att trivas lika bra som jag har gjort från dag ett är stor. Målet är att varje dag jag investerar i det här ska bli bättre än den innan.

Att det nu är klart att hans kedjekompisar också sitter på längre kontrakt ser Johansson som en viktig del i kommande lagbyggen.
– Det är jätteviktigt. Johan är väl den som varit närmast mig under den här förhandlingsprocessen och det är viktigt att man har folk omkring sig som man trivs med, som samtidigt kommer att vara kvar. Trivs man med det man gör så gör man också ett bättre jobb, det är min klara uppfattning, säger Johansson.

Sportchefen var såklart nöjd med vetskapen om att lagkaptenen kommer att vara kvar.
– Vi är väldigt glada att kunna knyta upp Alexander för ytterligare tre år. Med tanke på att han har den här säsongen kvar på sitt gamla kontrakt så kommer vi att få ha Alexander hos oss de kommande fyra säsongerna. Det, tillsammans med att vi redan knutit upp t ex Ryno och Nygård, ger oss en kontinuitet i vårt lagbygge.

– Alexander har under sin korta tid i föreningen visat de egenskaper som vi letat efter. Då pratar vi främst om ledaregenskap och karaktär. Vi ser en stark ledare i honom framöver.

Kontraktet är skrivet på tre raka år och börjar gälla efter nuvarande säsong.