Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Färjestad BK värvar Jesper Olofsson

27 april 2018 11:00
Lagbygget

Idag presenterar vi ännu en pusselbit i kommande säsongs lagbygge. Nu är det klart att Jesper Olofsson byter Skellefteå till förmån för Färjestad BK.


Jesper ansluter till Färjestad efter en bra säsong i Skellefteå. En säsong som slutade med SM-final och en silvermedalj. Nu väljer han att flytta söderut och kommer nästa säsong att spela i vår grönvita tröja.
– Det känns spännande. Vi har spelat många jämna matcher under säsongen som gick och jag gillar sättet Färjestad spelar.

Han kommer till ett lag där han redan har gamla bekanta. Han har tidigare spelat med bland andra Marcus Lilliz Nilsson (BIK), Jens Westin (Modo) och Anton Grundel (KHK).
– Det är såklart lättare att komma till ett lag där man har någon eller några bekanta sedan innan. Det gör ju att man har mycket lättare att komma in i rutiner med lagkompisar och annat, säger han.

Nu vill Jesper bli en mer framträdande spelare än vad han varit de senaste säsongerna.
– Målet är ju såklart att spela långt fram i laget. Mycket ska spela in för att det blir så, men det är ju min tanke i alla fall.

Olofsson befinner sig just nu i hemstaden Örnsköldsvik där han landat in efter flytten från Skellefteå. Han räknar med att dyka upp i Karlstad under kommande vecka - ungefär en vecka senare än själva bohaget.
– Haha, ja det var lite svårt att synka med flyttfirman så alla mina grejer är faktiskt redan på plats i Karlstad. Får tacka tränarna för att de ställde upp som flyttgubbar, säger han.

Peter Jakobsson om Jesper Olofsson:
– Vi får in en stark och snabb forward som vet var målet är. Vi tror att han kommer att kunna utvecklas mycket i vår miljö.

Kontraktet är skrivet på två raka år.

  • lgbg1819