• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Färjestad BK värvar Jesper Olofsson

27 april 2018 11:00
Lagbygget

Idag presenterar vi ännu en pusselbit i kommande säsongs lagbygge. Nu är det klart att Jesper Olofsson byter Skellefteå till förmån för Färjestad BK.


Jesper ansluter till Färjestad efter en bra säsong i Skellefteå. En säsong som slutade med SM-final och en silvermedalj. Nu väljer han att flytta söderut och kommer nästa säsong att spela i vår grönvita tröja.
– Det känns spännande. Vi har spelat många jämna matcher under säsongen som gick och jag gillar sättet Färjestad spelar.

Han kommer till ett lag där han redan har gamla bekanta. Han har tidigare spelat med bland andra Marcus Lilliz Nilsson (BIK), Jens Westin (Modo) och Anton Grundel (KHK).
– Det är såklart lättare att komma till ett lag där man har någon eller några bekanta sedan innan. Det gör ju att man har mycket lättare att komma in i rutiner med lagkompisar och annat, säger han.

Nu vill Jesper bli en mer framträdande spelare än vad han varit de senaste säsongerna.
– Målet är ju såklart att spela långt fram i laget. Mycket ska spela in för att det blir så, men det är ju min tanke i alla fall.

Olofsson befinner sig just nu i hemstaden Örnsköldsvik där han landat in efter flytten från Skellefteå. Han räknar med att dyka upp i Karlstad under kommande vecka - ungefär en vecka senare än själva bohaget.
– Haha, ja det var lite svårt att synka med flyttfirman så alla mina grejer är faktiskt redan på plats i Karlstad. Får tacka tränarna för att de ställde upp som flyttgubbar, säger han.

Peter Jakobsson om Jesper Olofsson:
– Vi får in en stark och snabb forward som vet var målet är. Vi tror att han kommer att kunna utvecklas mycket i vår miljö.

Kontraktet är skrivet på två raka år.

  • lgbg1819