• Huvudsponsorer

Bra debut för Ilari Melart

30 september 2017 22:24
Eftersnack

I omgång fyra fick Ilari Melart äntligen göra debut i den grönvita dressen. Backjätten visade direkt att han kommer att bli en enorm tillgång i defensiven och dessutom offensiven, han gjorde det viktiga 1-0-målet.
– Skönt att få spela match igen, nästan sex och en halv månad sen sist, säger Melart.


Efter några få träningar med Färjestad var det äntligen dags att debuturera i FBK-dressen för backen Ilari Melart.
– Skönt att få spela match igen, nästan sex och en halv månad sen sist, säger han.
Det såg lite kantigt ut i de första bytena men han såg snabbt mer bekväm ut på isen allt eftersom.
– Det kändes bättre och bättre för varje period, det kändes faktiskt inte som att det var sex och en halv månad sen sist jag spelade match.
Han är framför allt en stor defensiv pjäs, 193 cm och 104 kg, men har även offensiva kvaliteer. Mot Mora gjorde han det så viktiga 1-0-målet.
– Fick ett bra pass från Sebbe (Sebastian Erixon), hade lite tid att titta vart jag skulle skjuta och det gick ju bra, ler han.
– Det var lite trafik framför målet också som gjorde det svårt för målvakten.
Melart har ett tungt slagskott och pucken smet in under plockhandsken på Christian Engstrand i Moramålet. Målet gjorde att FBK tog kommandot i matchen och man släppte sen aldrig initiativet ifrån sig.
Han fick 14:31 minuters istid i debuten, en ganska låg siffra med hans eget mått mätt. Under förra säsongen i Luleå snittade han nästan 19 minuter per match.
– Var väl ok idag men jag hade kunnat spela mer, säger 28-åringen.

Match redan imorgon, returmöte mot Mora i Karlstad.
– Längesen jag spelade matcher så det är bra att spela direkt igen. Bara att dricka, äta och sova och göra en bra värmning före matchen så är jag redo.

Tränaren Johan Pennerborn var mycket nöjd med sitt senaste tillskott i laget.
– Han gjorde en klart godkänd debut med mål och allt, det var viktigt. Drygt fjorton minuter var väl lagom i första matchen, timingen sitter ju inte riktigt än men den kommer.