Koncernens bokslut klart

13 juni 2013 11:00

Färjestads styrelse har avgett årsredovisning för säsongen 2012/13.
Koncernen visar en total omsättning på ca 157 mkr och ett resultat efter finansiella poster på 2,6 mkr.


– Det har varit ett tufft år i vår bransch i år, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob. Vår svenska liga påverkas av ökad konkurrens från NHL och KHL, samtidigt som man ser vikande publiksiffror.

Färjestad har kommit igenom året i god balans, med godkända resultat både sportsligt och ekonomiskt. Koncernen har ett eget kapital på 78 mkr och föreningen har ett eget kapital på 54 mkr, vilket innebär en soliditet på 65 % i föreningen.

- Vi har lyckats i vår strävan att ha balans i såväl sportsliga som ekonomiska mål samtidigt. Man kan aldrig bli enögd; det är en stabil ekonomi som ger förutsättningar för sportslig stabilitet och kvalitet även i framtiden, säger Loob.

Färjestad går nu in i ett nytt år med god balans.

– Vi är nöjda med rekryteringen av nyförvärv, som ersätter de spelare som har lämnat oss. Vi ser fram emot den nya säsongen. Det ska bli oerhört spännande!

Håkan hälsar alla välkomna till Löfbergs Lila Arena när säsongen drar igång.

– Det är bara här du kan göra skillnad. Både för att lyfta laget mot tre poäng och för att vi även i fortsättningen ska kunna vara med och konkurrera om SM-guldet varje säsong!