• Huvudsponsorer

Nygård upp i skyttetopp

16 februari 2019 23:50
Eftersnack

Färjestad har fått en ny målkung i Joakim Nygård. Senaste veckan har han gjort mål mot Malmö, HV71 och ikväll mot Linköping.
– Ikväll var det kanske inte det svåraste målet i min karriär, säger han efter sitt 3-0 i tom målbur mot LHC.


Joakim Nygård har klivit fram som Färjestads nye målkung. Efter senaste veckans tre mål mot Malmö, HV71 och Linköping står han på 18 fullträffar vilket innebär skytteligaledning ihop med Djurgårdens Emil Bemström. Ikväll mot LHC satte han avslutande 3-0 i tom kasse.
– Inte det svåraste målet i min karriär, ler han.
Att FBK hade gårdagens match mot HV71 i benen var inget som märktes.
– Vi tog med oss självförtroendet från igår, vi kom ut och körde från början, säger Nygård som fick se Markus Nilsson sätta 1-0 i första perioden.
– Sen i andra perioden sköljer vi över dem gång på gång, vi fortsätter att vara aggressiva och gör det svårt för dem, ger dem ingenting, tycker FBK-forwarden.
Nej, 2-0 var riktigt smickrande för Linköping efter två perioder,hade inte målvakten Jonas Gustavsson storspelat hade det varit större siffror.
Vad sa ni inför tredje perioden?
– Att skulle fortsätta på samma vis, fortsätta att spela och inte bli passiva och backat hem som vi har gjort några gånger tidigare.
– Vi håller dem på utsidan, i är aggressiva högt upp i banan, gör ett fantastiskt jobb i defensiven och "Mackan" gör två helt fantastiska matcher.
Helt rätt, målvakten Markus Svensson är den toppmålvakt som FBK behöver för att gå långt i slutspelet.
Ni spelar väldigt underhållande och effektiv hockey, det är kul nu?
– Det syns väl lite på isen också, vi släpper pucken, vi åker skridskor och kämpar för varann, så visst är det kul, säger 26-åringen som nu gjort sex mål på de åtta senaste matcherna.
Framgångsreceptet stavas inställning och självförtroende?
– Ja, det stämmer.

Det går ett rejält sus genom Färjestadspubliken när vindsnabbe Nygård får pucken och sätter full fart framåt. Hans enorma speed och snabba dragningar har gjort honom till hemmapublikens nye kelgris.
– Jo, jag hörde det både igår och idag, ler han.
– Skoj att de lägger märke till det, det ger energi så jag orkar åka ännu mer.
– Det var helt fantastisk stämning både igår och idag, det är slutspelstämning hela vägen in nu och vi känner att publiken är med oss.
Helgen kunde knappast ha slutat bättre?
– Sex poäng av sex möjliga, jag tycker att vi gör två superbra matcher, säger han nöjt.