Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Idag 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

Drömmål av Kylington och Hillding

18 oktober 2014 21:14

FBK bjöd på flera snygga mål mot Skellefteå, rena klapp-klapp-spelet förgick både 4-3 och 5-3, målskyttar Oliver Kylington och Joakim Hillding.


Färjestads måltorka har varit tung senaste tiden, på de fem senaste matcherna har man bara fått in 6 mål. Mot serieettan Skellefteå tryckte man in lika många puckar, 6 stycken, rena ketchupeffekten.
- Det är ju inte utan att man börjat tänka lite, sa Joakim Hillding.

Flera av målen var rena hockeygodiset med rena klapp-klapp-spelet som påminde om den Sovjetiska, röda maskinen från dess glansdagar. Efter att FBK gjort 3-1 så kom två mål inom 18 sekunder från Skellefteå och det var plötsligt 3-3. Där kunde matchen ha glidit FBK ur händerna men Oliver Kylingtons snygga 4-3-mål gav ny energi och återgav självförtroendet åt de grönvita.
- Det var Wallin och Röymark som spelade upp bra på vänsterkanten, Wallin spelade in till Hedman vid mål och han la bakåt till mig, berättade Kylington som fick öppet mål.
- Det var bara att trycka in pucken.
Säsongens första mål för den lovande 17-åringen.
- Riktigt skönt, haft en del lägen i tidigare matcher som jag borde satt, sa han.
# Var det proppen ur för laget idag?
- Hoppas det men vi ska inte tro att vi kan slappna av, det gäller fortfarande att jobba hårt på träning och match, sa Kylington.

Joakim Hillding var lagets poängkung förra säongen med sina 41 poäng, 18 mål och 23 assist, han var imponerande sjua i SHL´s totala poängliga. Liksom för hela laget har inledningen av årets säsong har varit mer blygsam med 1 mål och 4 assistpoäng. Mot Skellefteå klev han, och laget, fram ordentligt och krönte insatsen med rena drömmålet i powerplay. Pucken gick som på ett snöre från backen Ludwig Byström till Milan Gulas som spelade vidare ner till Jakub Klepis på vänsterkanten. Klepis spelade omgående rakt genom Skellefteåboxen till högersidan där en ensam Hillding direktsköt i mål, fullständigt otagbart för målvakten Markus Svensson.
- Vädigt bra spel i powerplay, Klepis skickade över pucken till mig och det vara bara att skjuta högt, sa Hillding nöjt efter matchen.
- Jäkligt skönt att det äntligen lossnade lite, vi kände oss starka idag och många små, bra saker som lyfte laget.