Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Poängrekord för nostalgisk Johansson

5 mars 2016 20:09

Micke Johansson gjorde Färjestads första mål och spelade fram till det andra, och Johansson har nu gjort sin poängmässigt bästa SHL-säsong. Men det var något annat som gjorde matchen mot Brynäs speciell för Johansson.
- Det var en härlig atmosfär vi kom ut till. Jag och Walle tror jag var de enda som spelat i lila-gult tidigare under vår karriär, man fick lite flashbacks från den tiden. Det var härligt att se alla lila-gula tröjor på läktarna, säger Johansson med ett leende.


Sex poäng och full pott i en back to back-serie för första gången innebar också att Färjestad nu är klara för kvartsfinal, något Johansson självklart var nöjd med.
- Det har varit ett tight race ända in till idag, så tycker att vi förtjänar att vara klara redan nu. De två sista matcherna vi har spelat mot Brynäs har vi verkligen visat vilken kaliber vi har i vårt lag och vilket krigargäng vi är. Det känns väldigt bra just nu, säger Johansson och var samtidigt nöjd med att det inte kommer att avgöras i sista omgången.
- Det känns skönt att kunna vara lite avslappnade på tisdag mot Djurgården och verkligen vässa formen inför det som komma skall.

# Vad säger du om ditt mål? - Ja det blev väldigt tomt, Milan la en fin passning. Jag vet inte var deras backar var, den satt bra uppe i krysset. Jag brukar köra den där, snabbt uppe i krysset. Det brukar funka bra på våra målvakter så jag tänkte att det funkar bra nu med och den satt ju där den skulle.

Längst bak i mål stod Justin Pogge i helgens båda matcher, ett insläppt mål på 120 minuters hockey blev resultatet. Johansson konstaterar att det känns riktigt bra med bra målvaktsspel när man närmar sig upploppet på säsongen.
- Han var magiskt bra både i Gävle igår och hemma i Karlstad idag, han har verkligen klivit fram och varit en matchvinnare för oss. Även Lars Haugen har spelat väldigt bra på slutet också, två väldigt bra målvakter in till slutspelet känns bra att ha i ryggen, säger Johansson.

Att det börjar dra ihop sig till slutspel tyckte Micke att det märktes ute på isen, det var redan slutspelskaraktär på spelet.
- Jag tyckte att det var en bra match, det var gruffigt, heta känslor, bra spel och publiken var verkligen på hugget. Det var härligt att spela, säger Johansson och ser fram mot det som komma skall.
- Det ska bli otroligt kul. Det var ju hela grejen med att koma hem, att gå riktigt långt i slutspelet med Färjestad. Nu är vi äntligen framme vid slutspurten och det ska bli otroligt kul att se vart vi kan ta det här laget.

Färjestad är som sagt klara för kvartsfinal och det finns flera alternativ kring motståndet, men någon önskemotståndare finns inte för Johansson.
- Det är som alltid när vi har gått till slutspel, det spelar inte så stor roll. Alla lag ska slås på något sätt när man går dit. Vi har en väldigt stark tro på vårt gäng och vårt lag, vi tror stenhårt på det här vilka vi än får och hur det än går efter Djurgårdsmatchen så får vi ta det därifrån, säger Johansson.

Och väl i sluspelet så är ingen tvekan hur långt man kan gå.
- Hur långt som helst. Det är det vi har sagt hela året, att vi har ett för att vinna, Vi har verkligen steppat upp på slutet tycker jag de senaste 3-5 matcherna. Vårt slutspelsfacit genom åren och med de spelarna vi har här nu kan det bli riktigt bra.

Som bekant spelades lördagens match i lila-gula retrotröjor, något som kändes bekant för Micke.
- Det var en härlig atmosfär vi kom ut till. Jag och Walle tror jag var de enda som spelat i lila-gult tidigare under vår karriär, man fick lite flashbacks från den tiden. Det var härligt att se alla lila-gula tröjor på läktarna.

# Hur var det att dra på sig den lila-gula tröjan igen? - Det var härligt faktiskt. Man har saknat de där gamla Färjestadlåtarna de körde också, det var härliga minnen som kom tillbaka och jag och Walle åkte runt och skrattade lite och tyckte det kändes som vi var unga igen. Det var grymt, det var som när man var ung och såg de gamla storspelarna här Det var härligt.

Mickes två poäng mot Brynäs innebar att han slog sitt personliga poängrekord (39p) i SHL, Johansson står nu på 40 poäng (12+28). Rekordet var inte något Johansson tänkt på, men han hoppas att han kan förbättra rekordet ytterligare.
- Det stämmer, det har jag inte tänkt på. Men det är ju kul, jag får se till att försöka ta några fler poäng på tisdag, säger Johansson.

Johanssons bästa säsong i karriären poängmässigt var 02/03 i Arvika, då svarade han för 41 poäng (13+28). Så Micke har personligt poängrekord inom räckhåll.
- Haha, det var ett bra år, säger Micke med ett stort skratt om rekordsäsongen i Arvika.
- Men det går inte att fundera för mycket på rekord, det gäller att förbereda oss bra inför slutspelet.

Micke ligger tvåa i den interna poängligen och har svarat för ett stabilt spel under året, Arvikasonen är också nöjd med säsongen så här långt.
- Jag tycker att jag har spelat bra, jag har fått stort ansvar både offensivt och defensivt. Jag tycker att jag har levererat på en jämn bra nivå också. Det känns väldigt bra, säger Johansson som inte vill blicka längre fram än årets säsong.
- Vi får se vad som händer i framtiden, jag hade en bra säsong förra säsongen också med kanske ett bättre poängsnitt. Men vi får se vad som händer helt enkelt. Jag tänker inte så mycket på det nu, nu är det fokus på slutspurten, avslutar Johansson.