• Huvudsponsorer

Lennström och Asplund tillbaka på isen

15 december 2017 13:00
träning

Både Theodor Lennström och Rasmus Asplund har gått för fullt under den träningsvecka som lagt nu lagt bakom sig.
– Ruskigt tråkigt att vara på sidan av. Skönt att få delta igen, säger Asplund.


Efter ett veckoslut med tre matcher på fyra dagar var laget lediga i måndags. Från tisdag och framåt har det dock varit allt annat än vila.
– Fyra dagars träning med ökad belastning som gubbarna genomfört på ett mycket bra sätt. Vi också har haft en hel del kampmoment och tävlingsinslag i våra pass, säger Johan Pennerborn.

Nu väntar en ledig helg innan tre nya intensiva dagar tar sin början på måndag.
– Den träning vi nu nedlägger är något vi ska ha med oss in i mellandagarna och en efterföljande matchintensiv period. Det är nödvändigt att vi får den här tiden, och matchuppehållet på 16 dagar ser jag som positivt. Nästa vecka trycker vi på med lite fart innan vi tar några dagars julledigt, säger Pennan.

Med mycket folk på landslagsuppdrag i alla dess former har träningstruppen fyllts på underifrån, och alla juniorer som varit med under veckan får med beröm godkänt.
– De biter i och tar för sig allihop. De är så många så jag kan inte namnge dom allihop, men de har varit jättebra. De som kanske egentligen skulle varit med är ju iväg på landslagsspel och det kan vi som förening bara se positivt på.

Rasmus Asplund missade de sista matcherna men var i slutet av veckan tillbaka med full fart.
– Ruskigt skönt. Man blir nästa lite utanför när grabbarna svänger ut i gången för isträning, samtidigt som man själv tar sina grejer och går till gymmet och rehabtränar. Det är ju säkert bara en egen känsla, men man känner sig inte lika delaktig, säger Asplund.

Även "Teddan" Lennström har varit igång med full fart under veckan och det har märkts att det hos honom funnits ett sug efter att spela hockey.
– Ganska trött på att cykla nu så det var jätteskönt att få gå på is igen, säger han.

Nu väntar en ledig helg innan det i nästa vecka blir tre intensiva träningsdagar. Sedan väntar några dagars julledigt innan man återsamlas på juldagen.