• Huvudsponsorer

Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Fredag Fre 24 Augusti Aug
Lördag Lör 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 28 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov

Stapleton trivs med Nygård/Ryno

12 november 2016 20:29

När Per Åslund blev skadad innebar det ändringar i Färjestads kedjeformationer. Tim Stapleton fick chansen att spela ihop med formstarka Joakim Nygård och Johan Ryno. I matchen mot Malmö var kedjan lagets vassaste och skapade massor med lägen.
- Vi borde nog ha gjort några mål idag, medgav Stapleton.


Wow, vilken förstaperiod Färjestad bjöd på mot Malmö. Man närmast bosatte sig i anfallszonen och spelade ut skånelaget efter noter. Mest framträdande var kedjan med Joakim Nygård, Johan Ryno och Tim Stapleton som skapade mängder med vassa lägen. Malmös målvakt Oscar Alsenfelt stod nästan på huvudet och räddade allt.
- Vi borde ha gjort några mål idag, säger Stapleton.
- Det var en sån där dag när pucken absolut inte ville in i mål, på slutet skrattade vi nästan åt det, det blev lite komiskt, faktiskt.

Amerikanen hade ju stora förhoppningar på sig när han värvades till FBK som både målskytt, framspelare och en stark tvåvägsspelare. Men hösten har inte blivit den succé som man hoppats på.
- Nej, men jag har nog högst krav på mig själv, säger han.
- Det har varit tufft första perioden här, jag är van att göra fler mål
# Kan du utveckla.
- Jag har nog tagit på mig en roll lite för mycket och inte fått ut det jag vet att jag kan. Jag har alltid producerat många poäng och varit en målskytt men inte producerat så mycket hittills.

# Är det spelet i SHL som är svårt att anpassa sig till, defensivt och taktiskt?
- Nej, absolut inte, jag gillar det strukturerade spelet här med stark defensiv och har spelat den typen av hockey tidigare i min karriär.
- Samtidigt så har man kanske inte bästa självförtroendet när man inte producerar det man är van och jag har absolut inga ursäkter. Jag vet att det hänger på mig själv och vill inte komma med bortförklaringar.
- Hockey är en så mental sport, det mesta sitter i huvudet och ibland får man såna här perioder.

34-åringen berättar att han är tacksam att vara en del av laget och att man vunnit mycket på slutet, det gör hans situation lite mindre utsatt.
- När jag spelade i KHL (i Ryssland) så fick man några utskällningar ibland, "gör mål inom några matcher, annars ryker du", berättar han.
- Men här känner jag förtroende från tränarna och laget och ska jobba stenhårt för att få fram det spel jag vet att jag kan spela. Jag har inte åkt tillräckligt mycket skridsko fram till uppehållet men ska jobba på det, det är normalt en av mina starka sidor.

På grund av Per Åslunds skada har han spelat ihop med Joakim Nygård och Johan Ryno de två senaste matcherna, två väldigt formstarka spelare.
# Hur är de att spela med?
- Två väldigt skickliga spelare, Ryno med sin spelskicklighet, teknik och räckvidd, Nygård med sin fart och förmåga att täcka pucken, han har NHL-fart i sin skridskoåkning.
- De är fantastiskt roliga att spela med för det händer så mycket runt dem, de skapar tid och utrymme för sina lagkamrater. Jag känner att jag kan läsa av dem bra och veta vad som händer i trånga situationer.

Kanske kan den dynamiska duon Nygård/Ryno få spelet att lossna för Stapleton.
- När vi vinner och spelar bra är det enklare att spela utan att tänka så mycket, spela mer på instinkt, säger han.

Ett mål och fyra assist är långt ifrån vad han är van från tidigare säsonger i olika ligor. I Ryssland gjorde han 58 mål och 46 assist på 161 matcher och förra säsongen i Schweiz blev det 11 mål och 16 assist på 43 matcher.
- Men jag försöker vara positiv, se framåt och träna bra så tror jag att det lossnar.
- Jag är ingen negativ kille och jag har alltid varit en "streaky guy", jag kan ha perioder på 12-15 matcher där jag inte gör mål, sen kommer det en period på 10-15 matcher där jag gör mål i nästan varje match och massor med poäng.