Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Färjestad förlänger med spelare

7 december 2016 10:00
Lagbygget

Idag meddelade Sportchefen Håkan Loob att han har förlängt kontraktet med två spelare i dagens trupp. – Det känns väldigt kul att de här två spelarna kommer att fortsätta spela hos oss i Färjestad BK, säger han.Spelarna det gäller är Ole-Kristian Tollefsen och Joakim Nygård, och i båda fallen är kontrakten förlängda med två år.
– Nygård var ett jagat byte så det känns väldigt roligt att han ändå valde att stanna och utvecklas hos oss. Han har en enorm utvecklingspotential, säger Loob.
Joakim Nygård själv tvekade aldrig.
– Det var många som var intresserade men för mig var det aldrig några större funderingar. Har faktiskt inte lyssnat så mycket. Färjestad har alltid varit mitt förstahadsval, det är här i Färjestad jag har fått min fostran, det är här jag vill spela och utvecklas, säger Nygård och utvecklar valet att förlänga.
– Att känna trygghet är viktigt för mig. Här känner jag alla och kommer bra överens med alla jag har här, allt från tränare, spelare och annat folk i föreningen. Sen är Karlstad min hemstad sedan många år och jag trivs här. Trivs man och mår bra så spelar man också sin bästa hockey. Därför var valet lätt för mig.

Gynnas av spelsättet

Sättet att spela är också något som gynnar honom själv säger han.
– Jag har ju min åkning vilket är min starka sida, jag skapar chanser och är bra på att låsa pucken i anfallszon. Det jag vill fortsätta utveckla är slutfasen och produktionen. Jag har alltid producerat men haft svårt att ta mig över den där poängtröskeln, säger Nygård.
Liknande tongångar är det även hos Ole-Kristian Tollefsen. Han hade ett optionsår nästa säsong som man från båda parter nu valde att skrota och skriva två nya år istället. Både Nygård och Tollefsen har således kontrakt till och med säsongen 2018-2019.
– Det har hela tiden varit mitt mål och min önskan, att få spela vidare i Färjestad BK. Det är den klubb jag alltid velat spela för som grabb och det är jättekul att få fortsätta med det. Min fru och jag har rotat oss gott i Karlstad och våra barn vet inget annat än att bo i Karlstad. Det är även en trygghet för min familj att vi nu blir kvar, säger Tollefsen som efter att det nya kontraktet löper ut kommer att vara 35 år.

Blir nog kvar i Karlstad

– Vad som händer då tar vi sen. Men det är ingen omöjlighet att vi blir kvar i Karlstad även efter karriären. Nu är det dock nu som gäller och även om det svajar ibland så har vi något bra på gång här, säger han.

Han tycker att han har mycket mer att ge och att årets säsong kanske är bland de bättre.
– Spelet vi spelar nu passar mig bättre. Leffe är tillbaka som tränare och han kan mig och vet hur jag är som bäst. Tycker att jag visat att jag håller än, ler Tollefsen.

Att de båda spelarna nu stannar ser Tollefsen som ett gott tecken. – Det gäller att hitta spelare som vill vara kvar länge. Det är då du bygger en stomme. Jag vet att det är ruskigt svårt i dagens hockey, men jag hoppas att både jag och Jocke kan vara ett par killar i en bra stomme där vi kan ta hand om yngre killar från klubben och de som är nya på ett bra sätt, avslutar den norske backresen.