Röymark: - Det fick vara nog

1 mars 2016 14:00

Med en svajig vecka i bagaget reste sig Färjestad som lag uppe i Skellefteå och kunde ta med sig två poäng in i den tuffa slutspurten på seriespelet.


Med förlustmatcher mot Malmö och HV71 samt en knapp vinst mot Karlskrona inom några dagar var det ett stukat lag som förflyttade sig norrut mot Skellefteå. Men av de tidigare svajiga matcherna syntes väldigt lite. Ut kom istället ett resolut Färjestad som trots två underlägen krigade till sig två viktiga poäng i kampen om kvartsfinalernas direktplatser.

- Vi var alla överens om att det fick vara nog nu. Vi vet att vi är bra när alla gör allt i varenda byte och det var det vi gjorde i Skellefteå, säger Martin Röymark som var en av de som hade en mycket bra kväll i norr. Dessutom med nya kedjekamrater.
- Ja det gick bra. Det är två intensiva spelare (Asplund och Steen) och jag tycker det gick bra, säger Röymark som också fick sätta ett mål på ett kanonpass av Ole-Kristian Tollefsen. Ett pass han kände sig tvingad att förvalta.
- Jättekul att göra mål, men det är det ju alltid och hade gärna gjort fler. Hade jag inte gjort mål på det passet så hade jag fått Tolle efter mig resten av säsongen, skrattar han.

Inför matchen mot Rögle är inställningen glasklar.
- Den matchen är precis lika viktig som den i lördags. Det krävs samma insats av oss i den om vi ska få den utdelning vi vill, säger Röymark och får medhåll av tränare Tommy Samuelsson.
- Det gäller att vara konsekvent, att göra allt i varje byte. Vi hade en hög lägstanivå senast och det var en bidragande orsak till att vi kunde vinna matchen i Skellefteå. De hade också bra stunder i matchen men vi redde ut dom på ett bra sätt. Att vi sedan kommer tillbaka två gånger och till slut vinner stärker såklart, säger Samuelsson som dock poängterar att uppföljningen är det viktiga. En uppföljning som kommer direkt i matchen mot Rögle.

- Jag tycker att under de under säsongen bevisat att de kan matcha vilka lag som helst. De har tagit poäng i viktiga skeden under vägen och det är klart att de växer av det. Det kommer att bli full kubbning igen så det gäller att vi spelar konsekvent.

Tanken med att flytta Martin Röymark till Asplund och Steen var en del i att låta Joel Eriksson-Ek få en ännu större roll.
- Han har haft en stor roll tidigare, men vi ville ge honom lite ytterligare genom att sätta honom med Antti Tyrväinen och Travis Turnbull. Nu blev han ju inte kvar så länge men så var tanken.
Röymark har dessutom den speed och intensitet som den linan har stått för vilket vi också fick bevis för. Över hela matchen så var den kedjan mycket bra sist. Kul också för Röya att få känna sig ung på nytt, skrattar Tommy.

Inför matchen mot Rögle saknas fortfarande Jonas Holös (sjuk) samt Joel Eriksson-Ek.
- Som i tidigare bulletiner så blir det inget spel den här veckan för Joel, säger Samuelsson.

Med på tisdagsträningen var också blott 16-årige Fabian Zetterlund, som i August Gunnarssons skadefrånavaro nu ser ut att kanske få göra sin SHL-debut.

Matchen mot Rögle spelas i Löfbergs Arena med start klockan 19:00.
Biljetter hittar du via länk i spalten intill.