• Huvudsponsorer

Nygammal tränarlösning för Färjestad BK Dam

9 maj 2018 17:40
Dam

Det blir en nygammal lösning för damlaget nästa säsong. Årets huvudtränare Henrik Rehnberg gör en helomvändning och fortsätter, och får hans företrädare Fredrik Wilhelmsson med sig .

- Efter att ha funderat ett tag så har jag insett att jag kommer att sakna det här för mycket, säger Rehnberg.


Fredrik ”Kecke” Wilhelmsson var damernas tränare de första åren under FBK-märket. Nu återvänder han således till den gamla ”brottsplatsen”.
– Inspirerande. Det ska bli jättekul att få vara en del av det här igen. Jag hoppas att jag och Henrik kan komplettera varandra på ett bra sätt och utveckla damhockeyn i Färjestad ytterligare, säger Wilhelmsson.

För Rehnbergs del så blir det en helomvändning från hans beslut att hoppa av. – Jadu, det var många funderingar efter att jag meddelade att jag ville gå vidare. Men funderingarna har helt enkelt mynnat ut i att jag trivs så bra här och har ingen lust att flytta på mig just nu. När då möjligheten att köra det här racet tillsammans med Fredrik öppnade sig så tackade jag ja.

Damernas ansvarige Bo ”Kulon” Lennartsson är nöjd med tränarteamet för kommande säsong.
– Med Henrik och Fredrik så känner vi att vi har ett bra team på plats för att ta utvecklingen framåt ytterligare steg. Det är två bekanta namn som många av tjejerna är väl bekanta med och det skapar en trygghet och kontinuitet i verksamheten., säger Kulon.