• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Färjestad vann grinigt möte mot Djurgården

3 december 2016 18:42
#FBKDIF

Färjestad är återigen en vinnare i SHL efter att ha besegrat Djurgården med 2-1 på lördagen. Stor matchvinnare var Johan Ryno som satte segermålet i förlängningen.


Det var två revanschlystna lag som drabbade samman i Löfbergs Arena på lördagen. Det märktes för det var riktigt grinigt från start. Men kanske framförallt på hemmalaget som inledde i ett rasande tempo och tidigt fick utdelning. I matchens första numerära överläge blev Magnus Nygren målskytt när hans skott tog på Alexander Urboms klubba och styrdes förbi Mikael Tellqvist.

Djurgården kom dock igång efterhand och när det väl var stockholmarnas tur i numerärt överläge var det dags för mål igen. Markus Ljungh sköt, Haugen släppte retur som Daniel Brodin snappade upp och kunde, i öppen kasse, lägga in 1-1.

– Jätteskönt att äntligen få göra mål i powerplay och jag ska vara därinne och styra. Idag blev mål, skönt, sa Djurgårdens Daniel Brodin i C More.

Den andra akten blev precis som den första het, grinig och tät. Tack vare de båda burväktarna bjöds vi inte på några mål, men chanser och gruff var det gott om.

– Det är mycket känslor därute och roligt att spela. Det gäller att ta tillvara på energin det ger oss. Hela laget krigar på, vi skapar många chanser och det gäller att vi trycker dit pucken också, summerade Färjestads Johan Ryno den andra akten i C More.

Ryno fick sista ordet

Att trycka dit pucken som Ryno sa, skulle inget av lagen lyckas med i den tredje perioden och matchen gick till förlängning. Väl där avlöste chanserna varandra, men Ryno skulle få sista ordet den här eftermiddagen. I en två mot en-situation hittade Joakim Nygård, med en snurr-passning, Ryno som stötte in 2-1 och sköt bonuspoängen till hemmalaget.

– Vi gör en riktigt bra tredje period och skapar sjukt mycket lägen. Pucken dansar på mållinjen fler gånger och det var väldigt skönt att få med sig bonuspoängen. Det är grymt mycket skönare att komma härifrån med en vinst än en förlust, sa Johan Ryno i C More direkt efter slutsignalen.

I och med segern är Färjestad tillbaka på vinnarspåret. Djurgården inkasserade sin tredje raka förlust efter ordinarie tid, men har dock poäng i sju raka matcher.