• Huvudsponsorer

Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Fredag Fre 24 Augusti Aug
Lördag Lör 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 28 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Holös gav Färjestad efterlängtad bortatrea

12 januari 2017 21:55
#MIFFBK

Underläge inför slutperioden - då klev Färjestad ut och grusade Malmös hyllningskväll för Mats Lusth. Jonas Holös avgörande 1.35 från slutet innebar 2-3 och Färjestads första bortatrea sedan oktober.


Till inramningen av Mats Lusths tröjhissning klev Malmö och Färjestad ut för att göra upp om viktiga poäng i SHL:s mittenskikt. Matchen fick en riktig rivstart och efter bara fem minuters spel drev Rasmus Asplund upp ett anfall som Anton Grundel avslutade med att ge Färjestad ledningen. Övertaget blev dock kortvarigt, för mindre än två minuter senare hittade Robin Alvarez luckan bakom Lars Haugen.

Malmö kom efter kvitteringen in i en bra sekvens och målskytten Alvarez hade ett friläge, en chans som Haugen stoppade. I den första periodens slutskede kom till sist ledningsmålet för hemmalaget. Efter tungt Malmötryck direktsköt Rhett Rakhshani 2-1 med drygt två minuter kvar till vilan.

Avgjorde i powerplay - bröt förlustsviten

Sex minuter in i mittperioden utgick sedan Malmös Oscar Alsenfelt, som då ersattes av Cristopher Nihlstorp. Målvakten sattes direkt på prov och i powerplay gavs Joel Eriksson Ek tid att sikta in sig. Allra bäst läge hade sedan Joakim Nygård, som på en retur brände vidöppet mål.

Kvitteringen skulle dröja, för i den tredje perioden var det Malmö som kopplade greppet och tryckte tillbaka gästerna. Men sex minuter från slutet slog Johan Ryno till och med ett skott som överraskade Nihlstorp var det utjämnat. Med matchuret på 18.25 avgjorde sedan Jonas Holös till 2-3 i powerplay och det målet gav Färjestad segern. Det var värmlänningarnas första bortatrea sedan den 30:e oktober, något som även bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

– Det är små marginaler. Sist förlorade vi med två sekunder kvar, nu vinner vi i den tredje perioden, konstaterade tränaren Leif Carlsson för C More.