• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Skellefteå går för andra raka i hemmapremiären

21 september 2017 13:00
#SKEFBK

Både Skellefteå och Färjestad segrade i sina premiärer av SHL. Nu ställs lagen mot varandra när Skellefteå Kraft Arena för första gången öppnar sina portar, och Skellefteå har siktet inställt på att ta andra raka segern direkt.


Formkollen

Skellefteå vände premiären mot Karlskrona från underläge 0-1 till seger med 2-1 på bortais. Som så många gånger förr var det storstjärnan Joakim Lindström som var tungan på vågen för de svartgula. Lindström bjöd på två klassmål och stod som matchvinnare för sitt Skellefteå i en annars mycket tät match.

Färjestad kommer också till spel med en seger i premiärbagaget. Linköping besegrades efter straffar med 3-2. Dock tappade Färjestad en 2-0 ledning som man skaffat sig efter en strålande förstaperiod i premiären.

Något Färjestad kan ta med sig är att man vann båda mötena mot Skellefteå - i Skellefteå ifjol.

Läget i lagen

Skellefteå fick klara sig utan backen Johan Alm och forwarden Bud Holloway senast. Alm är långtidsskadad medans Holloway är närmare en återkomst.

Färjestad hade en hel del spelare borta sist. Återstår att se om någon av Ilari Melart, Alexander Leandersson, Linus Persson och Alexander Johansson är med mot Skellefteå.

Notera att

  • Färjestad höll nollan båda mötena i Skellefteå ifjol.
  • Skellefteå har vunnit sin hemmapremiär de senaste fem åren.
  • Båda lagens målvakter, Stefan Steen och Joni Ortio var bländande i premiärerna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFBK.