Hemma
Mora
MIK
Borta
Färjestad
FBK

Mora gästas av SHL:s hetaste lag

30 september 2017 10:00
| #MIKFBK

Det var en vecka sedan Mora och Färjestad spelade match, nu möts de två gånger på två dagar. Vi kan alltså räkna med heltaggade lag när nykomlingen ska försöka få stopp på glödheta och målglada Karlstadlaget.


Formkollen

Mora har inlett sin återkomst i SHL på ett hyggligt sätt. På laget stre första matcher har det blivit en trepoöngsare en förlust och en förlängningsförlust. Allra senast, förra lördagen, kommer laget från en 3-0-förlust borta mot Karlskrona.

Färjestad har varit fantastiska i inledningen på säsongen och tagit åtta av nio möjliga poäng. Hockeypubliken är nog även nöjda med hur det sett ut. I senaste matchen, Rickard Wallins, hyllningsmatch vann laget med 7-4 (!) hemma mot Frölunda i en smått galen match.

Läget i lagen

Håll ögonen på

Joakim Nygård och Christian Engstrand. Färjestads vindsnabbe forward var poänglös efter två matcher men i den tredje kom islossningen. Av Färjestads sju mål mot Frölunda var Nygård involverad i fyra av dem med två mål och två assist. Nu återstår det att se om formen håller i sig. På andra sidan kommer med största sannolikhet Christian Engstrand att stå. Burväktaren, som var otroligt bra i fjol, har inlett SHL förtroendeingivande och på tre starter har han en räddningsprocent på 92.59.

Notera att:

  • Lagen har varit spellediga sedan förra lördagen.
  • I Färjestad har produktionen spridits ut, det syns inte minst i lagets interna poängliga där sex spelare delar ledningen på fyra poäng.
  • Poängbäst i Mora är kanadensaren Matt Bailey med två mål och två assist.
  • Färjestad är SHL:s målgladaste lag med sina 15 fullträffar, detta på tre matcher. Ett snitt på fem (!) mål per match alltså.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKFBK