• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad plockade ny trea

14 oktober 2017 20:35
#HV71FBK

Färjestad plockade tre nya poäng när man gästade HV71 på lördagen. Trots en stark hemmapress i den andra halvan av den tredje perioden, höll värmlänningarna undan och befäste förstaplatsen i SHL.


Den första perioden i Kinnarps Arena skulle bli en chansrik och underhållande historia. Det var gästerna som dominerade stora delar av den första akten där framförallt Johan Ryno och Michael Lindqvist var aktiva. Närmast var den sistnämnde ur en snäv vinkel när han så överlistade Linus Söderström som dock bjöd på en vass räddning med axeln.

HV71 hade svårt att skapa chanser men skulle komma igång mot slutet av perioden. När Ilari Melart visades ut för en highsticking kom lagets första kvalificerade målchanser - och bägge gångerna var det Martin Thörnberg som var aktören. Lagkaptenen hade först ett skott strax utanför Lars Haugens vänstra stolpe och kort därefter fick han en ny chans i slottet. Trots en hel del målchanser förblev perioden mållös.

Målrik tredjeperiod

Målen i Kinnarps Arena skulle börja falla i den andra perioden. Färjestad fortsatte sin bastanta press och fick ett välförtjänt ledningsmål, när Martin Johansson blev lämnad ensam i slottet och hittade luckan bakom Lars Haugen. Kort därefter hade man dessutom bud på 2-0 när Johan Ryno och Joakim Nygård kom i ett 2-mot-1-läge - men Linus Söderström fick bjuda på en superräddning i sin sidledsförlyttning.

HV började sakta att äta sig in i matchen och en kvittering skulle komma drygt halvvägs in i perioden. Kevin Stenlund bröt sig in från kanten och hittade luckan mellan benen på Lars Haugen. Trots ett friläge för Michael Lindqvist och ett öppet mål för Oscar Sundh, var det oavgjort även efter akt nummer två.

Den tredje och sista perioden blev målrik. Gästerna gick upp i en tvåmålsledning tidigt men när Victor Ejdsell satte reduceringen i krysset öppnades återigen matchen och hemmalaget gick för en kvittering. Trots en tung press och ett flertal bra lägen höll gästerna undan och kunde dessutom punktera tillställning genom Dick Axelsson som elegant satte 4-2. Därmed befäste Färjestad sin serieledning när man plockade åttonde segern för säsongen medan HV71 halkade ner till fjärdeplatsen i tabellen.